Lähes puolet suomalaisista suuntaa talvilomallaan ulkomaille

CRW_7092Kuumin matkustussesonki alkaa hiihtolomakauden käynnistyessä viikoiksi 8,9 ja 10, jotka ovat koulujen lomaviikkoja eri puolilla Suomea.  Aurinkomatkat selvitti kyselyllä suomalaisten matkustusinnokkuutta, ja vastausten perusteella lähes puolet suuntaa ulkomaille talvilomallaan. Suosikkikohteena on jälleen perinteisesti Kanariansaaret.

Aurinkomatkojen mukaan talvilomalla lähdetään matkalle, vaikka unelmien loma ei olisikaan mahdollinen. Ihmiset ovat valmiita tinkimään esimerkiksi valitsemalla omista suosikkikohteistaan toiseksi parhaan tai lyhentämällä matkustusaikaa.

Aurinkomatkojen kyselyyn vastanneista noin 46 prosenttia oli varannut matkansa muutama kuukausi ennen lomaa. 28 prosentti teki varauksen jo vuotta ennen lomaa. Hieman yli puolet vastaajista (53 %) ei ollut lähdössä talvilomallaan ulkomaanmatkalle, mutta jopa 47 prosenttia haaveili reissuun lähdöstä. Viikolla 7/2014 toteutettuun kyselyyn vastasi kaikkiaan 1 709 henkilöä.

”Talvilomien ennakkovarauksissa näkyi tänä vuonna pientä laskua edellisvuoteen verrattuna, mutta vauhti kiihtyi hiihtolomaviikkojen lähestyessä. Yleinen taloudellinen tilanne vaikuttaa ehkä siihen, että matkapäätös tehdään tavallista myöhemmin", Aurinkomatkojen myynti- ja markkinointijohtaja Anna Salmi sanoo.

"Suurin kiinnostus kohdistuu perinteisesti Kanarialle, mutta viime vuoteen verrattuna myös Thaimaan suosio on kasvanut. Egyptin matkojen peruuntuminen taas on lisännyt matkustusintoa Marokkoon. Hiihtokohteista suosituin on Itävalta, vuosi toisensa jälkeen”.

Kanariansaaret pitää pintansa suomalaisten suosituimpien talvilomakohteiden joukossa, ja yli 60 prosenttia kaikista kyselyn vastaajista oli käynyt Kanariansaarilla. Noin 17 prosenttia kyselyyn vastanneista ei ollut käynyt Kanariansaarilla, mutta matka sinne kiinnostaisi.

Aurinkomatkat lähettikin joulukuussa neljä bloggaajaa suosikkikohteeseen Kanariansaarille kokemaan lomatunnelmia eri näkökulmista ja rikkomaan kohteesta usein kuultuja myyttejä. Blogit Fuerteventurasta, Lanzarotelta, Teneriffalta ja Gran Canarialta voi lukea Aurinkomatkojen blogeista.