Lappeenrannan lentoaseman johtaja vaihtuu - vetovastuu vuoden 2022 alusta Jukka Himaselle

Lappeenranta_airport_logo_080518Lappeenrannan lentoasema saa uuden toimitusjohtajan 1. tammikuuta 2022, kun tehtävässä aloittaa KTM, lennonjohtaja Jukka Himanen. Nykyinen toimitusjohtaja Eija Joro jatkaa tehtävässä vuoden 2021 loppuun saakka.

Eelis_Eskelinen"Toimitusjohtaja Eija Joro on tehnyt ansiokasta työtä neuvoteltuaan Euroopasta suorat lentoyhteydet Lappeenrantaan, joita Ryanair lentää", kiittää hallituksen puheenjohtaja Eelis Eskelinen.

 "Ennen koronapandemian aiheuttamaa globaalia kriisiä lentoaseman matkustajamäärät olivat ennätysmäisessä kasvussa. Ryanair lentää nyt kaikilta viideltä kentältä – Berliini, Memmingen, Wien, Budapest ja Bergamo – Lappeenrantaan", toteaa Eskelinen.

"On ollut ilo saada luotsata Lappeenrannan Lentoaseman lentoliikenne lähes nollapisteestä kasvun raiteille", sanoo väistyvä toimitusjohtaja Eija Joro.

 LPP_eija_joro"Lappeenrannan sijainti Pietarin ja Helsingin puolessa välissä sekä Euroopan neljänneksi suurimman järvialueen rannalla on mahdollistanut nopean liikenteen kasvun. Juuri ennen pandemiaa lanseerasimme myös digitaalisen myyntikanavan ´Lakeland Experiences´, jonka avulla matkailutuotteita on tuotu helposti löydettävään ja ostettavaan muotoon, jakaa Joro.

"Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman aktiivista markkinointia Suomessa, Pietarissa sekä Keski-Euroopassa. Haluankin kiittää erityisesti Lappeenrannan kaupunkia, Visit Finlandia, Saimaan alueen matkailuorganisaatioita ja lentoaseman yhteistyökumppaneita yhteistyöstä", kiittelee Joro.

Lappeenrannan Lentoasema Oy:n toimitusjohtajana aloittaa 1. tammikuuta 2022 alkaen KTM, lennonjohtaja Jukka Himanen, 49. Hänellä on kolme vuosikymmentä ilmailuosaamista. Himanen on toiminut lennonjohtajana useilla lentoasemilla ja 15 vuotta lennonjohdon päällikkönä Lappeenrannassa. Hän on myös työskennellyt lentoliikenteen asiantuntijana Itä- ja Pohjois-Suomen lentoliikenteen kehittämishankkeessa. Himanen siirtyy Lappeenrantaan Kuopion Rissalan lentokentältä.

"Näin alan ammattilainen tulee johtamaan Lappeenrannan lentoaseman toimintaa ja sen kehittämistä. Tarvitsemme myös julkisen sektorin ja yksityisen elinkeinoelämän panoksia, jotta kansainvälisen matkailun edellyttämä lentoliikenne voidaan tarjota tältä alueelta", painottaa Eelis Eskelinen.

Lappeenrannan lentokentän tavoite on tuoda kansainvälisiä matkailijoita Saimaan alueelle nopein yhteyksin ja mahdollistaa näin Itä- ja Kaakkois-Suomen matkailuklusterin ja elinvoiman kasvu.

EFLP_terminaaliLentoyhteyksien lisäksi onnistuminen edellyttää laajaa sidosryhmien yhteistyötä Etelä-Karjalan ja lähimaakuntien – Saimaan alueen ja Kymenlaakson – piirissä matkailuklusterin rakentamisessa, verkottumisessa ja palveluiden tuotteistamisessa.

 Lentokentät ovat kansainvälisen kokemuksen mukaan moottoreita positiivisille aluetalouden vaikutuksille ja kansainvälisen matkailun kasvun välttämätön edellytys. Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK:n mukaan aluetaloudellinen vaikutus on jo suurempi kuin viime vuosien panostukset Lappeenrannan lentokenttään. Koronan jälkeisessä ajassa Suomi ja Saimaan alue nähdään kansainväliselle matkailulle erityisen houkuttelevana, turvallisena matkakohteena.