Leka ja Evakko -harjoitukset nostavat Hawkit ja Hornetit ilmaan

MLU_HN_2Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivue 41:n LEKA 2016 ja Lapin lennosto järjestää EVAKKO16 lentoharjoitukset nostavat Ilmavoimien Bae Systems Hawk ja McDonnell Douglas F/A-18 Hornet -koneet taivaalle Rissalassa ja Oulunsalossa 27. kesäkuuta alkaen.


Ilmasotakoulun Rissalan tukikohdassa lennetään 27. kesäkuuta - 1. heinäkuuta 2016 kuudella Hawk-suihkuharjoituskoneella. Lentotoiminta tapahtuu kello 9-20 välisenä aikana maanantaista torstaihin.

Lentotoiminta suuntautuu pääsääntöisesti Kuopion lähiharjoitusalueille. Lisäksi lennetään suunnistuslentoja Itä- ja Keski-Suomen alueella 150 metrin korkeudella.

Viimeiset harjoitukseen kuuluvat lennot saadaan päätökseen perjantaina iltapäivästö, kun harjoitusosasto palaa Tikkakoskelle kello 15 mennessä.

Ilmavoimat näkyy myös Oulunsalossa, kun Lapin lennoston EVAKKO16 -lentotoimintaharjoitus kännistyi samaten  27. kesäkuuta. Se jatkuu aina 8. heinäkuuta saakka.

Ensimmäisellä harjoitusviikolla lennetään kymmenellä F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä maanantaista torstaihin kello 9–21 välisenä aikana. Jälkimmäisellä viikolle harjoitus jatkuu kuudella koneella maanantaista perjantaihin elklo 9–21 välisenä aikana.

Lennot suuntautuvat Oulun itäpuolisille harjoitusalueille Kemijärven ja Kajaanin seudulle sekä Oulun edustalle meren päällä.

Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään välttämään suuntaamalla toiminta harvaan asutuille alueille. Lentoaseman lähialueella noudatetaan melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.