Lentäjien työnseisaus häiritsee jälleen Lufthansan lentoja

Lufthansa_tailsLufthansan lentäjiä edustava Vereinigung Cockpit (VC) ilmoitti aloittavansa seuraavan lakon keskiviikkona 18. maaliskuuta. Lakko koskee Lufthansan ja Germanwingsin operoimia lähiliikenteen lentoja. Vuoden 2014 aikana Lufthansa konsernin liikennettä häirinneet lakot maksoivat yhtiölle noin 232 miljoonaa Euroa.

Keskiviikkona alkava vuorokauden mittainen lakko ei koske EuroWingsin, Air Dolomitin, Swissin ja Austrian Airlinesin lentoja. Myös Lufthansa CityLine operoi suuren osan lennoistaan. Lufthansa kertoo operoivansa kaukolentonsa normaalisti.

Lakko alkaa keskiviikkona heti puolen yön jälkeen kello 00.01 ja päättyy kello 23.59. Lufthansa suunnittelee operoivansa lakosta huolimatta noin 3000 lentoa ja tarjoavansa matkustajilleen uudelleen reitityksiä.

Lufthansa julkaisee myöhemmin tiistain aikana poikkeusaikataulunsa ja peruttujen lentojen listan. Odotettavissa saattaa olla peruutuksiä myös lennoissa Helsinki-Vantaalle.

Lufthansan lentäjäliitto Vereinigung Cockpit on järjestänyt useita lyhytkestoisia lakkoja. Ne ovat koskeneet milloin lähi- ja milloin kaukoliikennettä. Pitkässä kiistassa on kyse eläke-ehdoista.

Lue myös: