Lento-oppilaan Hughes 269C -kopteri vaurioitui Malmilla - päätyi aivan pelastusaseman eteen

hughes_malmi_1217Mäntämoottorilla varustettu Hughes 269C -helikopteri (OH-HWM) vaurioitui turmassa Malmin lentopaikalla tapahtui 19. joulukuuta hieman ennen kello 13.00. YLE:n mukaan lentäjäoppilas oli lähdössä toiselle yksinlennolleen. Kopterin kerrotaan pyörähtäneen ympäri ja osuneen maahan.

Tapaus sattui lentoonlähtövaiheessa. Onnettomuus havaittiin välittömästi, koska palomiehet katselivat starttia Malmin lentoaseman pelastusaseman väliaikaisten miehistötilojen ikkunasta (kuvassa alla). Siten apu oli nopeasti paikalla.

malmi_pelastusasema_0417Lentäjä selvisi vammoitta mutta kaksipaikkaisen Hughes-kopterin kerrotaan vaurioituneen pahoin. Helsingin Sanomien mukaan koululennolle noussut Hughes oli tulossa suoraan kohti Malmin pelastusasemaa. Kopteri on nyt vain 10 metrin päässä rakennuksesta eli kuvassa rakennuksesta oikealle.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin mukaan kopterin omistaa helikoptereiden ja lentokoneiden maahantuontia harjoittava First Invest Oy.

Malmin lentopaikan pelastusaseman nykyiset tilat ovat terveydelle haitalliset sisäilmaongelmien takia. Väliaikaisratkaisuna lentoasemalle on noussut majoitustilat tarjoava parakki, jonka eteen kopteri päätyi (lue lisää linkistä jutun lopussa).

YLE: Harjoituslennolla ollut kopteri putosi Malmilla – palomiehet näkivät onnettomuuden pelastusaseman ikkunasta

päivitys 15.10: Lisätty tieto kopterityypistä.