Liikenne lopahti Lappeenrannassa - Finavia turvautuu lomautuksiin

Finavia_sign_2Lentoliikenne Lappeenrantaan on vähentynyt merkittävästi tammikuun puolivälissä, kun Air Baltic lopetti liikennöinnin lentoasemalle. Muutosten seurauksena Lappeenrantaan on lentoja ainoastaan kolmena päivänä viikossa. Finavia aloittaa toimintojen sopeuttamisen lentoasemalla.

Kilpailu reittien ja yhtiöiden välillä on yhä kireämpää ja lentoyhtiöt tekevät päätöksiä operoimistaan lentoreiteistä entistä nopeammalla syklillä. Lentoliikenteelle palveluita tuottavat yritykset ovat pakotettuja joustavampaan toimintaan ja nopeisiin muutoksiin.

Lentojen vähentymisen seurauksena Finavia Oyj on käynyt yt-neuvotteluja Lappeenrannan lentoasemalla sopeuttaakseen työvuorojen määrää muuttuneeseen tilanteeseen. Neuvottelujen piiriin on kuulunut n. parikymmentä Lappeenrannan lentoaseman työntekijää lukuunottamatta aluetekniikan yksikköön kuuluvia henkilöitä.

Yhdessä henkilöstön kanssa käydyissä yt-neuvotteluissa on sovittu, että koko Lappeenrannan lentoaseman henkilöstö (pl. aluetekniikka) lomautetaan toistaiseksi lyhentämällä työaikaa. Lomautukset toteutetaan yhdenvertaisuutta noudattaen siten, että työvuorot ovat pääsääntöisesti päivinä, jolloin on reittilentoja.

Työnantaja tarjoaa työntekijälle työtä lomautusaikana, mikäli sitä on. Työterveyshuollon tukipalvelut ovat käytettävissä koko henkilöstölle tarpeen mukaan.