Lippujuhlaparaatissa perinteiset ylilennot

IMG_8296Puolustusvoimain lippujuhlan päivä kokoaa tiistaina 4. kesäkuuta noin 1400 henkilöä ja viitisenkymmentä ajoneuvoa paraatiin. Tarkoituksena on esitellä tämän päivän osaamista ja kalustoa. Perinteisesti paraatiin ovat kuuluneet myös ylilennot. Niin tänäkin vuonna: ilma-aluksia on mukana 16.

Paraatijoukot kokoontuvat puolen päivän aikaan katselmukseen Tammisaaren keskuskentälle. Ohimarssi tapahtuu Raaseporintiellä.

Satakunnan lennosto asettaa paraatiin Ilmavoimien kunniakomppanian, jonka vahvuus on noin 60 henkilöä. Lisäksi lennostosta ylilentoon osallistuu neljä McDonnell Douglas F/A-18 Hornet -hävittäjää.

Utin jääkärirykmentti lähettää paraatiin neljä NH90-kuljetushelikopteria ja neljä Hughes MD 500 -kevythelikopteria. Lentosotakoulusta paraatiin osallistuu Midnight Hawks -ryhmän neljä BAe Hawk -suihkuharjoituskonetta.

Ylilennot toteutuvat sään salliessa. Paraatikatselmuksen ja ohimarssin lisäksi yleisöllä on mahdollisuus päästä tutustumaan kalustonäyttelyyn Tammisaaren satama-alueella.

 

Lippujuhlapäivän paraatin nettisivu

Lue myös: