LSG Sky Chefs Finlandin lakonuhka ohi

LSG_1Tiistaina uhanneen LSG Sky Chefs Finland Oy:n työtaistelutoimien ja niitä tukevien muiden lakkojen uhka on poistunut. Osapuolet hyväksyivät iltapäivällä valtakunnasovittelijan esityksen. Sen mukaan LSG ja Ilmailualan Unioni sopivat keskenään työehdoista. Näin vältettiin keskeinen erimielisyys siitä, mitä työehtosopimusta yhtiössä noudatetaan.

Neuvottelut jatkuivat sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kello yhteen, jolloin ne keskeytettiin. Aamupäivän uusien neuvottelujen jälkeen valtakunnansovittelija Esa Lonka teki sovintoesityksen, johon piti vasta maanantaina kello 13.00 mennessä. Tähän annettiin vielä tunnin jatkoaika.

YLE Uutisten mukaan IAU:n puheenjohtaja Juhani Haapasaari oli tyytyväinen ratkaisuun. Erityisesti hän kiitteli sitä, että LSG:n suunnitelma siirtyä Ilmailualan Unionin sopimuksesta Palvelualojen ammattiliiton sopimukseen ei toteutunut.

LSG Sky Chefs Finlandin toimitusjohtaja Steffen Rosch puolestaan oli pettynyt ratkaisuun. YLE:n siteeraama Rosch totesi, että kyse ei ollut neuvottelusta vaan ammattiyhdistysliikkeen diktatuurista.

Helsingin Sanomille Rosch totesi: "Halusimme välttää dramaattisemmat seuraukset, mutta tämä tilanne tulee johtamaan dramaattiseen kulujenkarsimisohjelmaan ja uudelleenjärjestelyyn, joka tarvitaan tulevan kilpailukyvyn turvaamiseksi."