Lufthansa ja EU sopuun vakausrahoituksen ehdoista - luovuttaa jopa 24 slottia kilpailijoille

D-AIEC_281019Lufthansan hallintoneuvosto päätyi 30. toukokuuta hyväksymään EU-komission asettamat ehdot lentoyhtiön vakautuspaketille. Saksan liittotasavallan taloudellisen vakautusrahasto WSF:n vakautuspaketti Lufthansalle on kokonaisuudessaan kuusi miljardia euroa.

Lufthansan hallintoneuvosto ilmoitti 25. toukokuuta ottavansa lisäaikaa selvittääkseen EU-komission vakauspaketille asettamia vaatimuksia yhtiön talouteen. Kyseinen vakautuspaketti nähtiin saksalaisyhtiössä ainoaksi vaihtoehdoksi.

Lauantaina 30. toukokuuta hallintoneuvosto ilmoitti päässeensä EU-komission kanssa sopuun sen asettamista ehdoista. Neuvotteluiden aikana EU-komissio luopui osasta alkuperäisiä vaatimuksiaan.

Sovun syntymisen seurauksena Lufthansa joutuu siirtämään kilpailijoilleen Frankfurtista ja Münchenistä jopa 24 slottia. Mahdollisuus slotteihin on uusilla kilpailijoilla seuraavan puolentoista vuoden ajan. Mikäli uusia toimijoita ei löydy tulevat slotit tarjolle Frankfurtin ja Münchenin lentoasemille jo operoiville kilpailijoille.

Käytännössä vaatimuksen toteutuminen tarkoittaa kolmesta päivittäisestä lentoonlähtö- ja laskeutumisajasta luopumista sekä Frankfurtissa että Münchenissä. Järjestely mahdollistaa kilpailijalle kaikkiaan neljän lentokoneen sijoittamisen kyseisille lentokentille.

Lufthansan luovuttamat lähtö- ja saapumisajat jaetaan tarjousmenettelyn kautta ja ne ovat tarjolla vain eurooppalaisyhtiöille, jotka eivät ole vastaanottaneet merkittävää valtionapua osana koronaviruspandemiaa.

Saksalaislentoyhtiön hallintoneuvosto on nyt siis hyväksynynyt WSF:n kanssa neuvotellut vakautuspaketit sekä EU-komission asettamat vaatimukset. Seuraavaksi lähiaikoina Lufthansa kutsuu koolle ylimääräisen yhtiökokouksen, jossa toimille haetaan osakkeenomistajien hyväksyntä.

Lue myös: