Lufthansa lisää omistustaan Brussels Airlinesissa aikaisintaan syyskuussa

Brussels_Airlines_tailLufthansa siirsi päätöstä Brussels Airlinesin omistuksen lisäyksestä kolme kuukautta eteenpäin. Saksalaisjätti suunnittelee kasvattavansa omistusosuuttaan nykyisestä 45 prosentista täyteen 100 prosenttiin.

Lufthansa ja Brussels Airlines ovat sopineet kolmen kuukauden pidennyksestä aikarajaan, jonka mukaan saksalaisyhtiö tekee päätöksen hankkia koko omistus Brussels Airlinesin emoyhtiöstä SN Airholdingista.

Aiemmin voimassa olleen sopimuksen mukaan päätös 55 prosentin omistuksen lisäyksestä SN Airholdingista olisi pitänyt tehdä kesäkuun alkuun mennessä. Aikarajaa on nyt jatkettu elokuun loppuun saakka. Ostopäätöstä ei tehdä ennen syyskuuta 2016.

Sopimus aikarajan pidentämisestä johtui osapuolten mukaan Brysselin terrori-iskuista.

"Kollegamme Brussels Airlinesilla keskittävät nyt kaiken energiansa ja resurssinsa operaatioiden normalisoimiseksi asiakkailleen hedän kotikentällään näiden kammottavien iskun jälkeen", sanoi Lufthansan toimitusjohtaja Carsten Spohr.

"Nykyiset turvamääräykset ovat suuri haaste ja ne ovat etusijalla. Tämä huomioiden olemme sopineet Brussels Airlinesin kanssa antavamme osapuolille vielä kolme kuukautta aikaa päätöksentekoon ja neuvotteluihin tulevan kaupan ehdoista", jatkoi Spohr.

Lufthansa pyrkii kauppojen myötä kasvattamaan Eurowings-brändiään.