Lufthansa peruu keskiviikkoisen lakon seurauksena lähes 900 lentoa

LH_premium_eco_1Lufthansa peruu keskiviikolta 27. huhtikuuta kaikkiaan 895 lentoa. Verdi liittoon kuuluva maahenkilökunta lakkoilee kuudella saksalaiskentällä eri aikoina keskiviikkona. Lufthansa ei ole lakon osapuoli mutta vaikutukset näkyvät rankasti sen liikenteessä ja vaikutuksen kokee kaikkiaan noin 90 000 matkustajaa.

Lakossa ovat  maahuolinta, lähtöselvitysvirkailijat, turvatarkastajat sekä lentoaseman palo- ja pelastuspalvelu Frankfurtissa, Münchenissä, Dusseldorfissa, Kölnissä, Dortmundissa ja Hannoverissa.

Työnseisauksen seurauksena Saksan sisäiset lento-operaatiot kokevat massiivisia peruutuksia erityisesti Frankfurtissa ja Münchenissä. Lufthansa kertoo operoivansa noin 40 prosenttia normaaleista 1500 lennostaan.

Lufthansa on perunut 545 lentoa Münchenistä, jossa lakko kestää koko keskiviikon. Vaikutukset koskettavat noin 54 000 matkustajaa. Münchenistä lennetään päivän aikana arviolta vain 90 lentoa.

Frankfurtissa lakko päättyy kello 15.00 mutta lentoja perutaan 350. Vaikutus kohdistuu 33 000 matkustajaa. Frankfurtista lennetään päivän aikana lakosta huolimatta noin 500 lentoa.

Myös Düsseldorfin, Kölnin, Dortmundin ja Hannoverin osalta luvassa on mittavia lentojen peruutuksia.

Lakko johtaa peruutuksiin myös Helsinki-Vantaalle suuntautuvien lentojen osalta sekä viivästyksiin myös Finnairin operaatioissa. Lufthansa julkistaa lakon aikaisen lentoaikataulun kuluvan illan aikana. Saksalaisyhtiö pyytääkin keskiviikkona yhtiön lentoja käyttävän tarkistamaan lentonsa tilanne sen verkkosivuilta. 

Lue myös aiempi 25. huhtikuuta julkaistu uutisemme maahenkilökunnan lakosta: