Lufthansa valtaa Kiinan markkinoita - yhteishanke Air Chinan kanssa käynnistyy

LH_7779X_1Lufthansa ja Air China ovat tehneet yhteistyötä vuosien ajan Star Alliancen kautta ja uusi sopimus vie kohti laajempaa kaupallista yhteistyötä. Sopimus mahdollistaa Lufthansalle entistä paremman pääsyn maailman toiseksi suurimmalla ilmailumarkkinalle Kiinaan.

Air Chinan kanssa solmittu sopimus astuu voimaan talviaikataulukauden alkaessa lokakuussa 2014. Lufhansan suunnitelmana on tarjota paras matkustustuote paikallisten yhteistyökumppaneidensa kanssa neljällä suurimmalla markkinalla ja talousalueella kotimarkkinoidensa ulkopuolella.

Air Chinan kanssa aloitettava laaja-alainen kaupallinen yhteistyö sisältää myös läheisempää yhteistyötä matkustajapalveluiden ja huoltotoiminnan osalla.

Lufhansalla on vastaavia yhteisyrityksiä jo vuodelta 1998 United Airlinesin ja Air Canadan kanssa Atlantin ylittävästä liikenteestä ja vuodesta 2012 lähtien ANA:n kanssa Euroopan ja Japanin välisestä liikenteestä.

Kiinan suurin lentoyhtiö Air China kuljettaa vuosittain kansainvälisessä liikenteessä lähes 49 miljoonaa matkustajaa ja se on ollut Star Alliancen jäsen vuodesta 2007 lähtien.

Lue myös: