Lufthansan A321 palasi Helsinki-Vantaalle liekkejä lyövän moottorin takia

A321_lufthansaLufthansan Frankfurtiin matkalla ollut Airbus A321 -kone (D-AISL) palasi lauantai-iltana 11 minuutin lennon jälkeen takaisin Helsinki-Vantaan lentoasemalle, kertoo YLE Uutiset. Koneen moottorista kuultiin paukahduksia ja siitä tuli ulos näkyviä liekkejä, kertovat silminnäkijät.

lufthansa_lh851_flightradar24A321 lähti lennolle noin kello 18.15. Mukana oli 162 matkustajaa ja kuusi miehistön jäsentä. STT:n haastattelema koneessa ollut kertoi, että moottorista kuului kolme paukahdusten sarjaa ja siitä näkyi leimahduksia. Kone myös vavahteli

Kaksimoottoriset matkustajakoneet pystyvät kuitenkin jatkamaan lentoaan yhdelläkin moottorilla. Tänään ohjaajat asettivat vasemmanpuoleisen eli ykkösmoottorin tyhjäkäynnille ja sammuttivat sen.

Airbusin ilmoitettua lennonjohtoon moottoriongelmista ja Vantaalle paluusta, pelastuslaitos lähetti parikymmentä yksikköä kiitotien läheisyyteen odottamaan Airbusin laskeutumista. Mitään pelastustoimia ei kuitenkaan tarvittu.

FlightRadar24:n mukaan kone nousi kiitotieltä 22, kääntyi pohjoiseen ja sieltä takaisin etelään Nurmijärven pohjoispuolelta. Laskuun se tuli Helsinki-Vantaan kiitotielle 15.

Kentälle paluun syystä ei ole vielä tietoa. Käynnissä on myöhästyneen kevään vilkkain muuttokausi, joten lintutörmäys moottoriin ei ole pois suljettavissa. Liekit ja paukahdukset moottorista sopisivat sellaisen seurauksiin.

 

Kuva koneen moottorista tulevista liekeistä: YLE Uutiset