Lufthansan lentäjälakko alkaa uudelleen tiistaina ja jatkuu myös keskiviikkona

LH_Boeing747_8I_75sLufthansan lentäjiä edustava Vereinigung Cockpit (VC) on ilmoittanut uusista työnseisauksista tiistaille 29. ja keskiviikolle 30. marraskuuta. Edellinen lakko päättyi vasta puoliltaöin lauantaina 26. marraskuuta. Saksalaisyhtiön sunnuntaina lähes normalisoituva liikenneohjelma menee siis jälleen sekaisin.

Lufthansa sai sunnuntain aikana liikenteensä lähes normaaliksi ja vain yksittäisiä lentoja oli enää peruttu nelipäiväisen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä päättyneen lakon seurauksena. Kaikkiaan saksalaisjätti on joutunut perumaan 2755 lentoa ja 345 000 matkustajaa on joutunut muuttamaan suunnitelmiaan.

Neuvottelut työnantajan ja VC:n välillä ovat jälleen epäonnistuneet ja liikennehäiriöt Lufthansan verkostossa jatkuvat. Lufthansa harmittelee neuvotteluiden kariutumista ja työnseisausten jatkumista.

"Valitettavasti neuvottelut osapuolten välillä eivät ole edenneet. Lufthansa ei ole tuonut neuvottelupöytään tarjousta lentäjien kompensaatiosta, joten työnseisaukset alkavat jälleen. Pidämme kummallisena ettei yhtiö toimita omaa kokonaisvaltaista ehdotusta neuvotteluiden jatkumiseksi", kommentoi VC:n hallituksen jäsen Jörg Handwerg.

Seuraava tiistaina 29. marraskuuta kello 00.01 alkava vuorokauden mittainen lakko koskee lähiliikenteen lentoja. Lakko jatkuu keskiviikkona 30. marraskuuta kello 00.01 koskien kaikkea Lufthansan lähi- ja kaukolentoliikennettä.

Lakon on toistaiseksi voimassa olevan tiedon mukaan määrä päättyä keskiviikkona 30. marraskuuta kello 23.59. Aiempi lakko venyi kuitenkin nelipäiväiseksi aina vuorokauden kerrallaan.

Lakko koskee Lufthansan Saksasta lähteviä lentoja. Lufthansan odotetaan julkaisevan uusia poikkeusaikatauluja lakon aikana lennettävistä lennoista.

Lufthansa-konsernin muut lentoyhtiöt Eurowings, Germanwings, Swiss, Austrian Airlines, Air Dolomiti ja Brussels Airlines lentävät jälleen normaalisti.

Lue myös:

Lufthansan lentolakko jatkuu edelleen lauantaina - kohteena kaukolennot