Meripelastusharjoitus keskiviikkoiltana Helsingin ja merialueen yllä - mukana neljä helikopteria

MROSAREXRajavartiolaitoksen Vartiolentolaivue harjoittelee meripelastusta yhdessä Suomenlahden merivartioston kanssa Helsingin edustalla pimeän vallitessa keskiviikkona 21. lokakuuta. Harjoituksen takia Helsingin yllä nähdään ja kuullaan poikkeuksellisen paljon lentotoimintaa. Malmin oman kaluston ohella mukana on Rajan Turun tukikohdasta kaksi suurta AS332 Super Puma -helikopteria ja Dornier DO 228 -merivalvontakone. Huomiota herättävän vilkkaan lentotoiminnan arvioidaan päättyvän kello 24.00.

Meripelastusharjoituksen keskeisenä teemana on suuren ihmismäärän evakuointi pimeässä usean helikopterin voimin. Pelastettavia on kaikkiaan 80 ja heidät nostetaan ylös pelastuslautoilta sekä maalialuksena toimivalta Merivartioston Merikarhu-alukselta. Pelastettavien 80 ihmisen lisäksi alueella on vinssattavaksi myös 20 nukkea.

Suomen Rajavartiolaitoksen Agusta Bell 412 - OH-HVK"Pelastettavat kuljetetaan Malmin lentoasemalle", kertoo Vartiolentolaivueen apulaiskomentaja Matti Lallukka Lentoposti.fi:lle.

Harjoitus lisää lentomääriä ja lentomelua hetkellisesti merialueella Helsingin edustalla sekä Malmin lentokentällä ja sen läheisyydessä. Harjoitukseen liittyvä lentotoiminta päättyy noin kello 24.00.

"Lentotoimintaa kordinoidaan Helsingin MRSC:stä (Maritime Rescue Sub-Centre) käsin, jossa paikalla on lentotoiminnan koordinaattorin lisäksi yksi vartiolentolaivueen ohjaaja", kertoo Lallukka.

Raja_Dornier_ilmassa_1Harjoitukseen osallistuu kaksi AS332 Super Puma -helikopteria Turun tukikohdasta sekä kaksi AB 412 -helikopteria Malmin tukikohdasta. Mukana on myös Dornier DO 228 -merivalvontakone.

"Vartiolentolaivueesta on mukana kaikkiaan viiden ilma-aluksen miehistöt", päättää Lallukka.