Mitsubishi Regional Jet viivästyi jälleen

mrj_mitsubishiJapanilaisen Mitsubishi Aircraft Corporationin MRJ-matkustajakoneen ensilento siirtyi. Yhtiö kertoi 22. elokuuta, että kone nousee ilmaan vasta vuoden 2015 toisella neljänneksellä. Tähän asti ensilentoa on odotettu 2013 loppupuolelle. Kyseessä on jo toinen viivästys.

Samalla yhtiö siirsi myös ensimmäisen koneen toimitusajankohtaa asiakkaalle. Aiemmin kerrotusta vuoden 2016 alusta se on nyt muuttunut vuoden 2017 toiselle neljännekselle. Ensimmäinen asiakas on All Nippon Airways (ANA) 15 koneella ja kymmenellä optiolla.

Mitsubishin mukaan koneen kehittäminen ja tyyppihyväksyntä ovat osoittautuneet odotettua aikaavievemmiksi. Myös alihankkijoiden toimitukset ovat osoittautuneet haasteellisiksi.

Ensimmäisen prototyypin kokoaminen on kuitenkin meneillään. Sillä aloitetaan rullauskokeet ja tehdään ensilento. Samaan aikaan kehitetään tukipalveluita asiakkaille toimitettaville koneille.

Mitsubishi Regional Jet -hanke käynnistettiin vuonna 2008. Koneesta tulee versiosta riippuen 70-90-paikkainen. Sen voimanlähteiksi on valittu Pratt & Whitney PW1217G Geared Turbofan -moottorit.