Mitsubishi siirsi MRJ:n ensilennon marraskuulle

MRJ_1st_FLT_1Mitsubishi MRJ90-koneen ensilento siirtyy jälleen. Lentokoneen valmistaja Mitsubishi Aircraft Corporation ja Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI) ilmoittivat viiveestä ohjainjärjestelmiin tehtävän korjauksen takia.

Mitsubishi MRJ90 -koneen ensilento oli suunniteltu tapahtuvaksi 26. - 30. lokakuuta välisenä aikana. Nyt uusi aikataulu on koelennolle on 9. marraskuuta alkavan viikon aikana. Tarkemmat tiedot ensilennosta julkaistaa vain päivää ennen tapahtumaa.

Syynä viiveeseen on ensimmäisen MRJ90-koelentokoneen peräsinohjaukseen ja pyöräjarruihin vaikuttaviin ohjainpolkimiin tehtävät korjaustyöt.

Koneen viimeisten viranomaistarkastusten on määrä tapahtua seuraavan viikon aikana, joka on edellytys ensilennolle. Sen jälkeen edessä on vielä suuren nopeuden rullauskokeet ja niistä kerättyjen tietojen analysointi ensilentoa silmällä pitäen.

Mitsubishi Aircraftin MRJ -koneperhe koostuu 70- ja 90-paikkaisista versioista. Valmistajan mukaan se tarjoaa uuden sukupolven koneena huomattavan paljon paremman polttoainetehokkuuden, vähentää päästöjä sekä lentomelua tämän päivän regionaalikoneisiin verrattuna.

Mitsubishin MRJ on ensimmäinen japanilainen suihkumoottoreilla varustettu matkustajakone. Siviilimatkustajakoneiden valmistus loppui Japanissa, kun Nihon Aircraft Manufacturing Corporationin NAMC YS-11 potkuriturbiinikoneen valmistaminen päättyi vuonna 1973. Uutta konetyyppiä ei ole suunniteltu Japanissa yli 50-vuoteen.

Kaikkiaan valmistajalla on MRJ-koneista 407 tilausta tai sitoumusta. Niistä 223 on vahvistettuja tilauksia. Koneen ensiesittely tapahtui rollout-tilaisuudessa lokakuussa 2014.

Lue myös: