Monocle-lehti on valinnut Helsinki-Vantaan Euroopan parhaaksi vaihtokentäksi

T2_jouluHelsinki-Vantaa pääsi jo kolmatta kertaa brittiläisen Monocle-aikakauslehden palkintolistalle. Tälläkin kertaa lehti arvosti lentoaseman hyviä ja helppoja vaihtoyhteyksiä idän ja lännen välillä.

Monocle on kansainvälisiin asioihin, kulttuureihin ja liike-elämään keskittynyt aikakauslehti. Se nimeää vuosittain 50 matkailun huippua eri puolilta maailmaa. Valinnat ulottuvat parhaimmista lentoasemista, hotelleista ja lentoyhtiöistä aina miellyttävimpiin ravintoloihin ja kahviloihin asti.

Helsinki-Vantaan osalta Monocle kiittää hyvien yhteyksin lisäksi kentän kompaktia kokoa, järkevää materiaalien käyttöä sekä kauppoja, jotka ovat täynnä upeita suomalaisia tuotteita.

Lehti toteaakin Helsinki-Vantaan tarjoavan kaikki ne palvelut, joita matkustaja ylipäätään voi tarvita. Vain muutama lentokohde Yhdysvaltoihin puuttuu, lehti toteaa.

Tänä vuonna listoille on päässyt kuusi muuta lentoasemaa. Aasian parhaaksi vaihtokentäksi Monocle nimeää Singapore Changin kentän.

Tokion Hanedan lentoaseman lehti mainitsee yleisöpuolen ostosmaailmasta ja Tokion Naritan kentän sen uuden myymälän ansiosta. Honolulun vanha lentoasema saa maininnan tyylikkäästä puun ja sementin käytöstä ja Soulin Incheonin kenttä parhaasta lounge-konseptistaan. Paras lehtikioski puolestaan löytyy Hong Kongin lentoasemalta.

Monocle valitsi Helsinki-Vantaan maailman parhaaksi vaihtokentäksi vuonna 2010 ja parhaaksi lentoasemaksi vuonna 2009.