Neljä menehtyi kahden kopterin yhteentörmäyksessä Australian Queenslandin Gold Coastilla

Kaksi Sea World Helicoptersin Eurocopter EC130 -helikopteria törmäsi maanantaina 2. tammikuuta ilmassa Australian Queenslandin Gold Coastilla. Toinen helikopteri tuhoutui täysin ja toinen vaurioitui merkittävästi. Turmassa on menehtynyt neljä henkilöä.

Kaksi Sea World Helicoptersin Eurocopter EC130 -helikopteria törmäsi yhteen ilmassa ja putosivat rantahietikolle. Helikopterit olivat lennättämässä turisteja ja olivat nousseet ilmaan Sea World Marine Parkista. 

Queenslandin poliisin mukaan onnettomuus tapahtui toisen helikopterin noustessa ilmaan ja toisen laskeutuessa. Onnettomuudessa menehtyi toisen helikopterin lentäjä sekä kolme kyydissä ollutta matkustajaa. Kolmen matkustajan kerrotaan olevan kriittisessä lisäksi tilassa. Toinen helikopteri laskeutui vaurioituneena ja sen kyydissä oli poliisin mukaan kuusi henkilöä. Poliisin mukaan viittä henkilöä hoidetaan pienempien vammojen takia ja heidät on kuljetettu sairaalaan. Yksi henkilö selvisi poliisin mukaan ilman fyysisiä vammoja.

Australian onnettomuustutkintavirasto ATSB on käynnistänyt tutkinnan Seaworldin lähellä Gold Coastilla tapahtuneesta onnettomuudesta ja käynnissä on paikkatutkinta.

"Paikkatutkinnan aikana keräämme tietoja onnettomuuspaikalla ja luomme tilannekartan turmapaikalta. Tarvittavat osa siirretään tutkittaviksi ATSB:n Canberran laitokselle. Keräämme myös kaiken saatavilla olevan videokuvamateriaalin analysoitavaksi ja haastattelemme silminnäkijöitä ja tapahtuman osallisia", sanoi ATSB:n johtaja Angus Mitchell.

ATSB arvioi, että alustava raportti voitaisiin julkaista 6-8 viikon päästä.

Sea World Helicoptersilla on käytössä neljä Eurocopter EC130 -helikopteria.

Edellisen kerran Sea Worldin alueella tapahtui kuolemaan johtanut helikopteriturma vuonna 1991 lähellä South Stradbroke Islandina. Tuolloin seitsemän ihmistä sai surmansa Bell 206 -helikopterille tapahtuneessa onnettomuudessa.

News.com.au: Four dead, three critical after horror helicopter collision near Sea World