Neste-rallissakin pelastushelikopterina toiminut ranskalainen pelastushelikopteri onnettomuudessa

F-HJAF_280718Eurocopter EC135 T1 -helikopteri on tuhoutunut lento-onnettomuudessa Ranskan Alpeilla. Onnettomuuspaikka sijaitsee Bonvillardin läheisyydessä noin 1800 metriä merenpinnan yläpuolella. Helikopterissa oli kuusi henkilöä, joista viiden kerrotaan menehtyneen onnettomuudessa.

Pelastuspalvelua vuoristoalueella tarjoavan Service Aérien Françaisin (SAF) Eurocopter EC135 T1 -helikopteri (F-HJAF) joutui tiistai-iltana noin kello 19.00 onnettomuuteen Ranskan Alpeille Bonvillardin läheisyydessä noin 1800 metrin korkeudessa merenpinnasta, kertoo Ranskan onnettomuustutkintavirasto BEA (Le Bureau d'Enquêtes et d'Analyses).

Onnettomuus tapahtui pelastushelikopterin ollessa yöllisellä harjoituslennolla. Helikopterin lentäjä oli hälyttänyt apua. Pelastustoimiin on osallistunut kolme helikopteria ja yli 40 henkilöä. Turmapaikalla on vaikeat sääolosuhteet, joiden raportoidaan olevan sumuiset ja maassa on merkittävästi lunta.

Helikopterissa oli kuusi henkilöä, joista viiden kerrotaan menehtyneen onnettomuudessa. Lennolla oli mukana lentäjä, lennonopettaja, vinssioperaattori ja kouluttaja sekä kaksi Ranskan kansallisen poliisin CRS:n (Compagnies républicaines de sécurité) työntekijää. Vain lennonopettajan kerrotaan selvinneen turmasta. Hänet kuljetettiin turmapaikalta sairaalaan vielä tiistai-iltana.

Service Aérien Français on perustettu vuonna 1979. Nykyisin sen käytössä on noin 60 helikopteria ja noin 300 työntekijää. Edellinen kuolemaan johtanut lentoturma SAF:n toiminnassa tapahtui vuonna 2009 ja sitä ennen vuonna 1999.

Kyseinen EC135 T1 -helikopteri (F-HJAF) on toiminut Suomessa Neste-rallin pelastushelikopterina vuosina 2018 ja 2019.