Nextjet hakeutuu konkurssiin

Nextjet_Saab340_1Nextjet hakeutuu konkurssiin ja kaikki lennot on peruttu kello 13.00 alkaen Ruotsin aikaa. Matkustajia pyydetään ottamaan yhteyttä matkatoimistoihin, josta he ovat ostaneet lentolippunsa. Nextjet lensi useaan kohteeseen myös Suomessa.

"Olemme pahoillamme, että hallituksemme piti tehdä tälläinen päätös", kommentoi Nextjetin toimitusjohtaja Magnus Ivarsson tapahtunutta.

Kaikki lennot on peruttu eikä lippuja voi enää ostaa. Matkustajien ei tule mennä lentokentälle vaikka heillä olisi liput lennolle. Niiden jotka ovat ostaneet matkaliput matkatoimistoista tai luottokortilla tulee ottaa yhteyttä myyjätahoon. Nextjetin oma asiakaspalvelu on suljettu ainakin toistaiseksi.

Nextjet uudisti vast'ikään laivastoaan ja käyttöön tuli Bae 146 -suihkukone. Suomeen ja Suomessa yhtiö lensi Saab 340 -koneilla sekä Kanadasta vuokratulla Bombardier CRJ200 -koneella. Nextjet lensi Suomessa mm. Helsinki-Vantaalta Poriin, Oulusta Tromssaan ja Luulajaan sekä Tukholman Arlandasta Kokkola-Pietarsaareen.

Nextjetin kotipaikka on Ruotsin Sollentuna. Yhtiö on operoinut lentoja Ruotsissa ja lähialueilla.

YLE:n mukaan Nextjetistä 72 prosenttia on suomalaisyritysten omistuksessa. Osakkaita ovat Herrfors, Solving, Air Åland ja Alandia Air.