Norjalainen halpalentoyhtiö Flyr aloittaa lippujen myynnin toukokuussa - avauslento Tromssaan 30.6.

Flyr_Boeing738_1Uusi norjalainen halpalentoyhtiö Flyr käynnistää lippujen myynnin lennoilleen toukokuun lopulla. Ensimmäisen reittilennon on määrä nousta ilmaan Oslosta 30. kesäkuuta 2021 ja kohteena on Tromssa. Lentojen avauksessa on kuukauden viive aiemmin ilmoitettuun. Flyr käynnistää operaationsa kotimaanlennoilla, mutta laajentaa pian Eurooppaan ja edelleen Välimeren alueen kohteisiin.

Flyr vastaanottaa ensimmäisen Boeing 737-800 -koneensa toukokuun aikana ja toinen kone on määrä ottaa vastaan vielä kesäkuun aikana. Laivaston koko on määrä kasvattaa lisää syksyn 2021 aikana. Myös lentäjät ja matkustamomiehistön jäsenet ovat aloittamassa koulutustaan. Ensimmäiset kurssit ovat Flyrin mukaan jo täynnä, mutta tarve osaajille on edelleen kova.

Hanke on viivästynyt osin varmasti koronaviruspandemian aiheuttamana, sillä aiemmin julkistetun aikataulun mukaan Flyrin oli määrä käynnistää lipunmyynti jo huhtikuussa ja avauslennon päivämääräksi oli ilmoitettu 1. kesäkuuta 2021.

Flyr_CEO_Tonje"Konkreettinen suunnitelma Norjan avaamiseksi antaa meille Flyrissä ennustettavutta, jota tarvitsemme lipunmyynnin aloittamiseksi. Toimintamme aloitus mukautetaan Norjan hallituksen suunnitelmiin yhteiskunnan avaamiseksi välttääksemme merkittävät muutokset reittiohjelmassa sekä matkustajien lentolippujen uudelleenkirjoitukset", kertoi Flyrin toimitusjohtaja Tonje Wikstrøm Frislid.

Flyr_phase1and2Flyrin operaatioiden käynnistämisen uusi aikataulu on suunniteltu yhteneväiseksi Norjan hallituksen suunnitelmien kanssa koskien Norjan yhteiskunnan avaamista pandemian rajoitustoimista.

Lippukauppansa Flyr avaa toukokuun lopulla ja avauslennon on määrä nousta ilmaan Oslosta 30. kesäkuuta 2021. Ensimmäinen reittikohde on Tromssa.

"Työntekijämme sekä yhteistyökumppanimme odottavat innolla avausta, joiden lisäksi olemme saaneet suurta kiinnostusta ihmisiltä, jotka haluavat lähteä ulos ja matkustaa. Odotamme toivottavamme teidät tervetulleiksi avauslennollemme Oslosta Tromssaan ja muille tuleville lennoillemme kohteisiin Norjassa ja Euroopassa", jatkoi Wikstrøm Frislid.

Alkuvaiheessa reittiverkostossa on kotimaankohteita Norjassa, mutta myös suosittuja kohteita Euroopassa kuten Malaga, Alicante, Nizza. Kohteiden ja sitä myöden myös laivaston kokoa kasvatetaan kysynnän mukaan. Pitkän aikavälin suunnitelmissa on lentää 28-30 Boeing 737 -koneen laivastolla.

Flyr_phase3Flyr työllistää nyt 45 henkilöä, joilla on vankka kokemus norjalaisesta ilmailusta. Yhtiön johto on saanut kokemusta halpalentoyhtiö Norwegianista, kuten todennäköisesti myös yhtiön palkkaamat lentäjät ja matkustamohenkilökunta. Flyrin tavoitteena on työllistää noin 350 henkilöä vuoden 2021 loppuun mennessä.

Päivitys: Flyr on julkaissut lehdistölle kaksia eri päivämäärätietoja lipunmyynnin ja lentojen käynnistämiseksi. Julkaisemamme tiedot ovat Flyrin vahvistamat.

Lue myös: