Norwegian aloitti kaukolennot - ensilento New Yorkiin

Norwegian_newyork_1Norwegian aloitti kaukolennot ja ensimmäinen lento Oslosta New Yorkiin on jo takana. Kaukoliikenteen aloittaminen on iso virstanpylväs Norwegianin historiassa. Ensilento operoitiin HiFly:n A340-300-koneella Dreamliner toimitusviiveiden takia.

Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos avasi historiallisen lennon juhlanauhan katkaisulla.

"Olemme iloisia saamastamme vastaanotosta kaukolentojen osalta - ne toteutuivat vihdoin vuosien suunnittelun jälkeen ja voimme toivottaa matkustajat tervetulleiksi lennolle", iloitsi Kjos.

"Kaukoliikenteen markkinoita ovat pitkään hallinneet keinotekoisen korkeat hinnat ja joustamattomuus. Saamamme vastaanoton mukaan matkustajat haluavat lentää huokealla ja mukavasti New Yorkiin, Bangkokiin ja Fort Lauderdaleen".

Norwegian operoi ensimmäiset kaukolentonsa HiFly:n Airbus A340-300 -koneilla. Yhtiön on määrä vastaanottaa ensimmäinen oma Boeing 787 Dreamliner kesäkuun loppupuolella. Liikenteeseen uudet Boeingit tulevat elokuussa.

Dreamliner-operaatiot aloitetaan yhteistyössä Virgin Atlanticin kautta. Yhtiöt  julkistivat sopimuksen koulutusyhteistyöstä toukokuussa 2013.

787_norwegian_2Dreamliner-koneita toimitetaan Norwegianille vuoden 2013 aikana kolme. Vuonna 2014 yhtiö vastaanottaa neljä Dreamlineria ja viimeinen tulee 2015 aikana.

Norwegianin reittiavaus Tukholmasta New Yorkiin lennetään perjantain aikana. Ensilento Oslosta Bangkokiin on edessä lauantaina. Kaikki avauslennot olivat loppuunmyytyjä.

Lennot Skandinavian pääkaupungeista Oslosta, Tukholmasta ja Kööpenhaminasta Fort Lauderdaleen alkavat marras-joulukuussa 2013.

Norwegian_Dreamliner_uniformsNorwegian esitteli avauslennollaan myös uudet Moods of Norwayn suunnittelemat kaukoliikennehenkilökunnan virkapuvut.

"Olemme erittäin tyytyväisiä uusiin virkapukuihin, jotka on suunniteltu kaukoliikennekäyttöön lentäjillä ja matkustamohenkilökunnalle.

Uudet virkapuvut on suunniteltu sopimaan tulevien Dreamliner-koneiden sisustukseen. Virkapukuihin on kirjoitettu myös erikoisia viestejä kuten: "coffee" , "tea" ja "come fly with me". Sukissa on muistutus
"remember: toothbrush, be on time, buckle up, know your exits, enjoy the flight, have fun."

 

HiFlyn Airbus A340 Arlandassa: flyFinland

 Lue myös: