Norwegian avasi reitit Skandinaviasta USA:n länsirannikolle

787_norwegian_netNorwegian on avannut kaukoreittinsä Skandinaviasta Yhdysvaltain länsirannikolle. Norjalaisoperaattori lentää viikottain 20 lentoa Yhdysvaltojen ja Skandinavian välillä sekä on ainoa suoria lentoja Los Angelesin ja Skandinavian välillä tarjoava lentoyhtiö.

Norwegianin Los Angelesin reitti avattiin 28. helmikuuta, kun yhtiön lento lähti Kaliforniasta kohti Tukholmaa. Ensilento Tukholmasta kohti Los Angelesia on myös jo matkalla kohteeseen. Norjalaisoperaattorilla riittää avauksia, kun kuluvan viikonlopun aikana avautuivat myös reitit Kööpenhaminasta Los Angelesiin ja New Yorkiin.

 "Olemme iloisia, kun uudet reittimme Skandinavian ja Los Angelesin välillä on saatu avattua. Yhdysvaltalaismatkustajat ansaitsevat huokeita ja joustavia lippua Eurooppaan. Muutamat lentoyhtiöt ovat hallinneet Transatlanttisia markkinointa liian pitkään tarjoten kalliita ja rajoitettuja lippuja", kommentoi Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

"Uudet 787 Dreamlinerimme tarjoavat matkustajille ennenäkemättömän matkustuskokemuksen paremman matkustamoilman, suurempien ikkunoiden ja miellyttävän valaistuksen avulla. Yhdessä ne vähentävät jet lagin oireita".

"Olemme iloisia, kun Norwegian valitsi Los Angelesin kansainvälisen lentokentän länsirannikon avauskohteeksi Boeing 787 Dreamlinerillaan", juhlisti Los Angelesin lentokenttää edustava johtaja Gina Lindsey.

"Los Angelesin ja Skandinavian väliset reitit vahvistavat liiketoimintaa, turismia ja kulttuurisiteitä näiden alueiden välillä tarjoten myös hyviä jatkoyhteyksiä".

Los Angelesin reittiavauksen myötä Norwegian operoi jo 20 viikottaista lentoa Yhdysvaltojen ja Skandinavian välillä. Nykyinen reittiverkosto kattaa Yhdysvalloissa Los Angelesin, New Yorkin ja Fort Lauderdalen.

Kuluvan vuoden aikana avataan myös reitit Los Angelesista Osloon ja Lontooseen (Gatwick), San Franciscosta (Oakland) Osloon ja Tukholmaan, Orlandosta Osloon ja Fort Lauderdalesta Lontoon Gatwickiin.

Norwegian aloitti kaukoliikenneoperaatiot toukokuussa 2013 reitillä  Tukholmasta New Yorkiin. Lisää reittejä Yhdysvaltoihin avattiin marraskuussa 2013, kun verkostoon lisättiin lentoja Skandinaviasta Fort Lauderdaleen. Kesäkuussa 2013 aloitettiin myös reitti Tukholmasta Bangkokiin.

Omat haasteensa kaukoliikenneoperointiin ovat tuoneet Boeing 787 Dreamlinerin myöhästyneet toimitukset sekä uuden konetyypin epäluotettavuudet. Norwegian aloittikin kaukoliikenteensä Airbus A340 -vuokrakoneilla. Lainakalustoon on jouduttu turvautumaan useammankin kerran.

 

Norwegianin aikataulut Skandinaviasta Yhdysvaltoihin

Tukholma - Los Angeles -reittiä operoidaan kahdesti viikossa 2. maaliskuuta alkaen. Lennot ovat sunnuntaisin ja keskiviikkoisin. Huhtikuun 30. lentojen määrää lisätään yhdellä viikkovuorolla ja operointipäivät vaihtuvat maanantaihin, keskiviikkoon ja perjantaihin.

Tukholma - San Francisco -reittiä operoidaan kahdesti viikossa 3. toukokuuta alkaen. Lennot ovat tiistaisin ja lauantaisin.

Tukholma - New York -reittiä operoidaan kolmesti viikossa ja lentoja on tarjolla maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Tukholma - Fort Lauderdale -reittiä operoidaan kahdesti viikossa tostaisin ja sunnuntaisin.

Kööpenhamina - Fort Lauderdale -reittiä operoidaan kolmesti viikossa maanantaihin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Kööpenhamina - Los Angeles  -reittiä operoidaan kahdesti viikossa 1. maaliskuuta alkaen. Lennot ovat sunnuntaisin ja keskiviikkoisin. Huhtikuun 29. lentojen määrää lisätään yhdellä viikkovuorolla ja operointipäivät vaihtuvat tiistaihin, torstaihin ja lauantaihin.

Kööpenhamina - New York -reittiä operoidaan kahdesti viikossa maanantaisin ja perjantaisin. Huhtikuun 30. lentojen määrä kasvaa neljään viikkovuoroon ja lentopäivät ovat maanantai, keskiviikko, perjantai ja sunnuntai.

Oslo - Fort Lauderdale -reittiä operoidaan kahdesti viikossa tiistaisin ja lauantaisin.

Oslo - New York -reittiä operoidaan neljästi viikossa tiistaisin, torstaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin.

Oslo-Los Angeles -reittiä operoidaan kerran viikossa 1. kesäkuuta alkaen ja lento operoidaan sunnuntaisin.

Oslo - Orlando -reittiä operoidaan kahdesti viikossa alkaen 29. toukokuuta  ja lennot operoidaan torstaisin ja lauantaisin.

Oslo – San Francisco -reittiä operoidaan kolmesti viikossa alkaen 28. toukokuuta 2014. Lennot operoidaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Edellisten lisäksi yhtiö aloittaa myös Lontoo-Los Angeles -reitin, jota operoidaan kahdesti viikossa 2. heinäkuuta alkaen. Lentopäivät ovat keskiviikko ja sunnuntai.

Viralliset reitti- ja aikataulutiedot löytyvät Norwegianin julkistamista aikatauluista.