Norwegianilla ennätysmäärä matkustajia - 2 miljoonan raja rikki heinäkuussa

Norwegian_wingletNorwegianin (NAS) ennätystahti jatkuu. Heinäkuun matkustajaluvut ovat yhtiön historian suurimmat ja se lennätti yhden kuukauden aikana ensimmäistä kertaa yhteensä yli 2 miljoonaa asiakasta.Norwegianin matkustajamäärä oli heinäkuussa 2 128 835 eli 17 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Käyttöaste oli 86 prosenttia, mikä on 1 prosenttiyksikön verran vähemmän kuin heinäkuussa 2012.

Pohjoismaissa hyvää tulosta edesauttoi heinäkuun poikkeuksellisen hyvä sää. Tästä johtuen Välimeren matkojen kysyntä oli vähäisempää.

Myytyjen henkilökilometrien (RPK) kasvoi 29 prosenttia ja tarjottujen henkilökilometrien (ASK) määrä nousi 30 prosentilla.

"Olen tyytyväinen tulokseemme. Vakiintuneilla markkinoilla tuloslukumme pysyvät hyvinä. Tämän lisäksi matkustajat ovat ottaneet erittäin hyvin vastaan Euroopan uusista solmukohdista aloitetut reitit. Myös pitkän matkan lentojen toiminta on alkanut lupaavasti. Viime kuun kahden miljoonan matkustajan rajapyykin ylitys kertoo siitä, että asiakkaamme arvostavat korkeaa laatua ja edullisia hintoja", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lensi heinäkuussa 99,9 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 85,4 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.