Norwegianilla vahvat matkustajaluvut huhtikuussa

Norwegian_cabinNorwegian (NAS) julkisti tänään huhtikuun matkustajalukunsa. Yli 1,3 miljoonaa matkustajaa lensi yhtiön koneilla huhtikuussa. Luku on 11 prosenttia suurempi kuin vastaavana aikana edellisvuonna. Huhtikuun matkustajamääriin vaikutti pääsiäinen, jonka johdosta suurin osa lomamatkoista tehtiin maaliskuun viimeisenä viikonloppuna.

Myöhäinen pääsiäinen vaikutti huhtikuun matkustajamääriin. Suurin osa pääsiäisen lomamatkoista tehtiin maaliskuun viimeisenä viikonloppuna, minkä johdosta sekä liike- että lomamatkailu huhtikuun ensimmäisellä viikolla oli huomattavasti tavanomaista vähäisempää.

Norwegian kuljetti huhtikuussa 1 345 293 matkustajaa, mikä on 11 prosenttia enemmän kuin edellisvuoden huhtikuussa. Norwegianin tarjoamat henkilökilometrit (ASK) kasvoivat yhdeksän prosenttia. Käyttöaste oli 76 prosenttia. Laskua edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan oli yksi prosenttiyksikkö. Yksikkötuotto myydyltä henkilökilometriltä (yield) parani edellisvuodesta kuudella prosentilla.

– Olemme tyytyväisiä, että huhtikuussa yhä suurempi määrä matkustajia valitsi Norwegianin. Uudet lentokoneet ja ilmainen langaton laajakaistayhteys (WiFi) miellytti yhä suurempaa joukkoa matkustajia. Laajakaistavarustus on 46 koneessamme. Pelkästään huhtikuussa miljoonalla matkustajalla oli mahdollisuus käyttää WiFi-yhteyttä matkustamoissa, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lensi maaliskuussa 99,7 prosenttia suunnitelluista lennoistaan. Näistä 88,8 lähti aikataulun mukaisesti.