Norwegianilta kasvulukuja jälleen huhtikuussa

787_norwegian_boeingKaikkiaan runsaat 2,1 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla huhtikuussa. Kasvua viime vuoden huhtikuuhun verrattuna oli seitsemän prosenttia. Käyttöaste oli huhtikuussa 82,4 prosenttia, kasvua 2,6 prosenttiyksikköä.

Huhtikuun matkustajalukuihin vaikuttivat sekä Skandinavian lentäjien lakon jälkivaikutukset että pääsiäisen osuminen tänä vuonna jo maaliskuulle, kun se viime vuonna oli huhtikuussa. Kaikkiaan 2 134 040 matkustajaa lensi Norwegianilla huhtikuussa. Tämä on seitsemän prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Käyttöaste oli 82,4 prosenttia huhtikuussa, nousua 2,6 prosenttiyksikköä. Tämä vaikutti positiivisesti myytyjen henkilökilometrien määrään (RPK), joka kasvoi 14 prosenttia.

Tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) nousi 11 prosenttia. Huhtikuussa Norwegian vastaanotti suoraan Boeingin tehtaalta yhden uuden Dreamlinerin, jonka myötä Norwegianin kaukolentolaivastossa on nyt kahdeksan Dreamlineria.

 "Lentäjien lakko Skandinaviassa vaikutti liikennelukuihin vielä huhtikuussakin. Olemme kuitenkin tyytyväisiä, että koneemme täyttyvät paremmin kuin samaan aikaan viime vuonna. Erityisen iloisia olemme siitä, että houkuttelemme monia uusia asiakkaita Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Tämä osoittaa, että kansainvälistymisstrategiamme toimii", sanoi Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos. 

Norwegian lensi huhtikuussa 99,3 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 83,6 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.