Norwegianin hyvä alkuvuosi tyssäsi lentäjien lakkoon

Norwegian_engineKaikkiaan yli 1,6 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla helmikuussa 2015. Kasvua viime vuoden helmikuuhun verrattuna oli seitsemän prosenttia. Käyttöaste oli helmikuussa 84,8 prosenttia, kasvua 5,5 prosenttiyksikköä.

Helmikuussa 1 626 874 matkustajaa lensi Norwegianilla. Tämä on seitsemän prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi 17 prosenttia ja tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) yhdeksän prosenttia helmikuussa. Käyttöaste oli helmikuussa 84,8 prosenttia, nousua vastaavaan ajankohtaan viime vuonna on 5,5 prosenttiyksikköä.

Liikenteen kasvuun helmikuussa vaikuttivat kasvaneet panostukset Eurooppaan sekä hyvä kaukoliikenteen kasvu. Skandinavian lentäjäliitto Parat/NPU:n lentäjien lakon vuoksi varausten määrä on laskenut maaliskuussa, erityisesti kotimaanlennoilla Skandinaviassa.

"Vuoden 2015 alku oli meille hyvä aina lentäjien lakkoon saakka. Nyt näemme lakon vaikutukset liikenneluvuissa. Tämä on erittäin valitettavaa. Vaikka kaukoliikenne ja Skandinavian ulkopuolisten tukikohtiemme liikenne jatkuu periaatteessa suunnitelmien mukaan, vaikuttaa lakko koko yhtiöön", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Norwegian lensi helmikuussa 99,7 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 81,7 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.

Lue myös: