Norwegianin matkustajamäärä jatkoi kasvuaan ja käyttöaste nousi tammikuussa

Norwegian_JLR_1Norwegian lennätti yli 1,5 miljoonaa matkustajaa tammikuussa 2014. Kasvua viime vuoden tammikuuhun verrattuna on 24 prosenttia. Käyttöaste nousi samaan aikaan, kun kapasiteetti kasvoi merkittävästi.

Tammikuussa 1 530 441 matkustajaa lensi Norwegianilla. Tämä on 24 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi 50 prosenttia ja tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) 45 prosenttia tammikuussa. Käyttöaste oli 74,8 prosenttia, nousua 2,6 prosenttiyksikköä.

"Olen erittäin tyytyväinen siihen, että lentojemme käyttöaste on ollut hyvä kapasiteetin kasvusta ja tammikuun matalasesongista huolimatta. Yli 1,5 miljoonaa matkustajaa valitsi Norwegianin tammikuussa. Se osoittaa, että asiakkaamme arvostavat lentoyhtiötä valitessaan lippujemme halpaa hintaa ja mukavuutta, jota uudet koneemme tarjoavat", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lensi tammikuussa 99,6 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 78,3 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.

Tammikuussa Norwegian vastaanotti kaksi uutta Boeing 737-800 -konetta, joita toimitetaan vuoden aikana yhteensä 15. Lisäksi Norwegian ottaa vastaan neljä 787 Dreamlineria.

Norwegianin lentolaivasto on yksi Euroopan uusimmista ja ympäristöystävällisimmistä. Yhtiön lentokaluston keski-ikä on keskimäärin neljä vuotta.