Norwegianin matkustajamäärä jatkoi kasvuaan marraskuussa -matkustajatuotot laskussa

Norwegian_IFE_1Norwegian lennätti marraskuussa melkein 1,7 miljoonaa matkustajaa eli 16 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Yhtiö jatkaa laajenemistaan Euroopassa ja ottaa käyttöön uusia koneita, perustaa solmukohtia ja avaa uusia reittejä.

 Norwegianilla lensi 1 689 049 matkustajaa, mikä on 230 177 henkeä (16 prosenttia) enemmän kuin marraskuussa 2012. Samalla ajanjaksolla matkustajien keskimääräinen lennonpituus kasvoi 14 prosenttia ja matkustajatuotot laskivat 19 prosenttia.

Tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi 39 prosenttia. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) nousi 40 prosenttia. Käyttöaste oli 76,2 prosenttia, mikä on puoli prosenttiyksikköä enemmän kuin viime marraskuussa.


Kansainvälistä kasvua

 Marraskuun liikennelukuihin vaikuttaa uusien koneiden käyttöönotto, istuinkapasiteetin kasvu, uusien operatiivisten solmukohtien perustaminen Eurooppaan sekä useiden uusien reittien avaaminen. Tämän lisäksi lennetyt matkat ovat  pidempiä kuin aiemmin.

 "Olen erittäin tyytyväinen siihen, että yhä useampi matkustaja – erityisesti Pohjoismaiden ulkopuolella – valitsee Norwegianin lentoyhtiökseen. Käyttöasteemme jatkaa kasvuaan huolimatta siitä, että matkustajapaikkojen määrä nousee merkittävästi. Tämä osoittaa, että matkustajat arvostavat hyvää laatua ja edullisia hintoja", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lensi marraskuussa 99,7 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 86,4 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.