Norwegianin matkustajamäärä jatkoi kasvuaan tammikuussa

Norwegian_engineNorwegian (NAS) kuljetti tammikuussa yli 1,2 miljoonaa matkustajaa. Kyseessä on 9 prosentin kasvu viime vuoden tammikuuhun verrattuna. Yhtiön laivasto on yksi Euroopan nuorimmista ja se vahvistui tammikuun aikana kahdella uudella Boeing 737-800 -koneella.


Tammikuussa Norwegian kuljetti 1 237 195 matkustajaa. Tämä on 9 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi 19 ja tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) 24 prosenttia.

Myös yksikkötuottoa kuvaavat luvut kehittyivät myönteisesti. Yksikkötuotto tarjottua henkilökilometriä kohden (RASK) kasvoi 3 prosenttia. Käyttöaste laski 3 prosenttiyksikköä 72 prosenttiin.

"Olen tyytyväinen tämän kuun liikennelukuihin, koska tammikuu on yleensä hiljaisempaa aikaa. Luvut osoittavat, että asiakkaamme arvostavat entistä mukavampia ja ympäristöystävällisempiä lentokoneitamme", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

"Käyttöasteen muutos vastaa odotuksiamme, koska lisäämme kapasiteettiamme hiljaisen kauden aikana."

Norwegian lensi tammikuussa 99,8 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 80,7 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.

Tammikuussa Norwegianille toimitettiin kaksi uutta Boeing 737-800 -konetta. Kaiken kaikkiaan Norwegianin lentokalustoon tulee vuoden aikana 14 uutta konetta. Norwegianin lentokaluston keski-ikä on 4,8 vuotta eli kyseessä on yksi Euroopan uusimmista ja ympäristöystävällisimmistä laivueista.