Norwegianin matkustajamäärä kasvoi merkittävästi huhtikuussa

Norwegian_taxi_1Norwegian lennätti huhtikuussa yli 1,7 miljoonaa matkustajaa, mikä on 364 986 henkilöä eli 27 prosenttia enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna. Norwegianin matkustajat lentävät entistä pidempiä matkoja kuin aiemmin ja yhtiön myydyt  henkilökilometrit (RPK) kasvoivat 36 prosenttia. Kokonaiskapasiteetti nousi 40 prosenttia.

Norwegian lennätti huhtikuussa 1 710 279  matkustajaa, mikä on 27 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) nousi 40 prosenttia ja myytyjen henkilökilometrien määrä 36 prosenttia. Käyttöaste laski 2,2 prosenttiyksikköä, ollen 73,6 prosenttia.

Matkustajamäärään vaikutti se, että pääsiäinen osui tänä vuonna maaliskuulle ja viime vuonna huhtikuulle. Lisäksi Norwegian avasi useita uusia reittejä ja kasvatti kapasiteettiaan voimakkaasti. Reittien määrä Suomessa ja Tanskassa oli lähes kaksinkertainen verrattuna viime vuoden huhtikuuhun.

Toiminta kasvoi merkittävästi myös Norjassa ja Ruotsissa. Norwegian tarjoaa nyt 10 uutta Lontoon Gatwickistä lähtevää reittiä, joista suurin osa on suoria lentoja Euroopan mantereelle ja Välimeren alueelle. Huhtikuussa Norwegianilla oli käytössään 10 lentokonetta enemmän kuin maaliskuussa.

"Olen tyytyväinen siihen, että uudet reitit uusilla markkinoilla on otettu näin hyvin vastaan. Huhtikuun liikennelukujen kehitys vastasi odotuksiamme ja on linjassa strategiamme kanssa: haluamme vakiinnuttaa asemamme uusilla markkina-alueilla, jotta pystymme vastamaan voimakkaaseen kilpailuun, joka tällä hetkellä vallitsee Euroopan lentoliikennetoiminnassa", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

"Lanseerausvaiheessa odotamme vahvaa tuotantoa ja matkustajamäärän kasvua sekä uusien reittien entistä alhaisempia aloituskustannuksia. On tärkeää, että uusien markkinoiden asiakkaat kokeilevat Norwegianin palveluita. Kun he tutustuvat tuotteisiimme ja palveluihimme, uskon että heistä tulee uskollisia kanta-asiakkaita".

Norwegian lensi huhtikuussa 99,6 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 89,3 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.