Osakan Kansain lentokenttä avautui osittain lentoliikenteelle - Finnair lentää toistaiseksi Nagoyaan

Kansai_airport_1Liikenneyhteydet Osakan Kansain lentoasemalle on saatu osin palautettua ja ensimmäiset lennot nousivat kentältä ilmaan lauantaina 8. syyskuuta. Operaationsa käynnistivät Japan Airlines, All Nippon Airways ja halpalentoyhtiö Peach sekä Fedex. Kaikkiaan lentoja oli 55.

Kansain lentokenttäalueen tekosaari, kiitotie, asemataso ja terminaalit joutuivat osin veden valtaan 4. syyskuuta alueelle iskeneen taifuuni Jebin seurauksena.

Toiminta lentokentällä on saatu käyntiin 8. syyskuuta, kun osa liikenneyhteyksistä saarelle saatiin avattua. Operaatiot käynnistyivät terminaalista 2, sillä terminaali 1 ei ole vielä kunnossa liikenteen käynnistämiseksi. Sen odotetaan avautuvan viikon kuluessa.

Kansai_airport_bridge_1Toista kiitotietä 06L/24R on pumpattu tyhjäksi vedestä ja lennot on saatu käynnistettyä. Kiitotie 06R/24L on edelleen osin veden vallassa.

Saapuvalle lentoliikenteelle on käytössä kuitenkin vain näkölähestymismenetelmä eli huonomman sään vallitessa on suunnattava varakentälle, kun normaalit mittarilähestymismenetelmät eivät ole kunnossa.

Lentotoiminnan käynnistivät jo lauantaina japanilaisyhtiät JAL, ANA ja Peach. Niistä JAL ja ANA lensivät kumpikin kaksi lentoja ja Peach 43 lentoa. Myös Fedex lensi kahdeksan rahtilentoa. Osa operaatioista on ollut  todennäköisesti siirtolentoja. Maanantaille 10. syyskuuta lennot käynnistää myös kiinalainen Spring Airlines.

Finnair sen sijaan on perunut Osakan lentonsa 16. syyskuuta saakka. Yhtiö lentää kuitenkin kaksi päivittäistä vuoroa läheiseen Nagoyaan.

Lue myös: