Oulun Finnhemssille rakennetaan uusi väliaikainen tukikohta

ec135_finnhemsFinnHEMSin Oulussa sijaitseva FH50 tukikohta muuttaa nykyisen tukikohtakiinteistön jäädessä Oulun yliopistollisen keskussairaalan laajennustöiden alle. Uusi tilapäinen tukikohta rakennetaan Oulunsalon lentokentän alueelle. Pysyvän tukikohdan sijaintia ei ole vielä päätetty.

FinnHEMSin FH50 tukikohdan rakennustyöt ovat alkaneet Oulunsalon lentokentän alueella. Rakennustöiden aloituskokous pidettiin syyskuun lopussa, ja maanrakennustyöt kentällä ovat nyt käynnissä. Maanrakennusurakoitsijana toimii Destia Oy.

Uusi tukikohta koostuu parakeista koottavista miehistötiloista sekä isolla nosto-ovella varustetusta helikopterihallista. Parakit toimittaa Cramo Oy ja hallin Best-Hall Oy. Tukikohdan yhteyteen rakennetaan polttoainesäiliö, joka mahdollistaa helikopterin tankkauksen omasta säiliöstä lentojen välillä. Tukikohdan tontti on vuokrattu Finavialta, jonka kanssa tonttiyhteistyötä on tehty aikaisemmin mm. Kuopiossa ja Turussa.

Tukikohta muuttaa uusin tiloihin nykyisen tukikohtakiinteistön jäädessä Oulun yliopistollisen keskussairaalan laajennustöiden alle. Nykyisen tukikohdan kalustohalli ei myöskään ole riittävä vuodenvaihteessa käyttöön otettavalle EC145T2 –helikopterille. Oulunsalon tukikohdan on tarkoitus olla tilapäinen ratkaisu, joka palvelee lääkärihelikopteritoimintaa kunnes sairaanhoitopiiri päättää pysyvän tukikohdan sijainnista.

Muutto Oulunsaloon toteutetaan vuodenvaihteessa. Muutto ei aiheuta muutoksia lääkärihelikopterin päivystystoimintaan.