Pienkoneonnettomuus Rovaniemellä - ei loukkaantuneita

fk9mkiv_fklightplanes(päivittynyt) Ultrakevyt FK9 Mk IV -lentokone on pudonnut maahan Rovaniemellä sunnuntaiaamun aikana (ohessa arkistokuva konetyypistä). Lapin Poliisin mukaan lentäjä ei loukkaantunut. Ultra päätyi vesakkoiseen metsikköön ja ohjaaja pääsi ulos. Onnettomuuden syynä on todennäköisesti liian alhainen nopeus nousuvaiheessa.

Lento-onnettomuus tapahtui Rovaniemen Vitikanpäässä sunnuntaina aamupäivällä 5. huhtikuuta 2013 noin kello 10. Pudonnut kone oli kellukkeilla varustettu FK9 Mk IV -ultrakevyt rekisteriltään OH-U536.

Rovaniemellä Vitikanpäässä aamupäivällä 5.5.2013 sattuneen pienkoneonnettomuuden syynä oli Lapin poliisin tiedotteen mukaan todennäköisesti liian alhainen nopeus lentoonlähtovaiheessa. Kone oli lähtenyt nousukiitoon rosoiselta, pehmeältä ja osittain veden peittämältä jäältä.

Heti ilmaan nousun jälkeen kone oli kallistunut loivasti vasemmalle. Se törmäsi rantakoivuihin ja kääntyi tulosuuntaansa. Ultra putosi pehmeästi tiheässä koivikossa maahan. Koneessa yksin ollut lentäjä ei loukkaantunut. Hänellä on pitkä lentokokemus.

FK9:n lentokelpoisuus oli tarkastettu viimeksi huhtikuun 2013 alussa.  Seuraava tarkastus olisi ollut edessä vuonna 2016.

Kone vaurioitui lähinnä siivistään ja sen toinen kelluke taittui rungon alle. Ultrasta maastoon bensiiniä maastoon, mutta paikalle rientäneiden ihmisten avulla lentäjä oli saanut koneen vaaka-asentoon. Näin polttoainevuoto tyrehtyi.

Poliisi on tutkii onnettomuutta.

 

Kuva onnettomuuspaikalta: Lapin Kansa