Pietari Pentinsaari Traficomin Liikennejärjestelmäpalveluiden ylijohtajaksi

Pentinsaari_TraficomLiikenne- ja viestintävirasto Traficomin Liikennejärjestelmäpalvelut-osaamisalueen ylijohtajan tehtävään on valittu ekonomi Pietari Pentinsaari 23.1.2023 alkaen. Liikennejärjestelmäpalveluiden piiriin kuuluu myös ilmailuala. Pentinsaari toimi tehtävässä aiemmin vt. johtajana.

Pietari Pentinsaari on jo aiemmin toiminut Liikennejärjestelmäpalveluiden vt. ylijohtajana. Edellinen ylijohtaja Jarkko Saarimäki siirtyi jo syyskuussa 2022 uusiin tehtäviin liikenne- ja viestintäministeriöön.

Ylijohtaja Pentinsaari on myös Traficomin johtoryhmän jäsen. Liikennejärjestelmäpalvelut-osaamisalue vastaa mm. liikenteen digitalisaatioon, liikkumisen palveluihin, tieinfraan, merenkulkuun ja veneilyyn, ilmailuun ja raideliikenteeseen liittyvistä tehtävistä.

Pietari Pentinsaarella on 13 vuoden kokemus liikennesektorilta. Aiemmin hän on toiminut Traficomissa johtajana ja yksikönpäällikkönä sekä Liikenteen turvallisuusvirasto Trafissa ja Liikennevirastossa päällikkö- ja asiantuntijatehtävissä.

Ilmailun ja lentoturvallisuuden osalta Traficomin Liikennejärjestelmäpalveluiden-osaamisalueella alaa palvelee myös johtaja Jari Pöntinen, jolla on laaja tausta liikenneilmailun saralla.