Poliisi pidätti Helsinki-Vantaan lentoaseman asematasolle tunkeutuneen henkilön

Poliisi_T2_HELPoliisi otti tiistaina 8. kesäkuuta aamupäivästä kiinni henkilön, joka oli tunkeutunut Helsinki-Vantaan lentoaseman suljetulle alueelle. Asematasolle päässyt henkilö tunkeutui myös pysäköityyn lentokoneeseen.

Poliisi sai tiistaiaamupäivästä noin kello 10.25 poliisi sai ilmoituksen miehestä, jonka oli nähty tunkeutuvan lentoasemaa kiertävän aidan läpi. Epäilty oli mennyt sisään pysäköitynä olleeseen lentokoneeseen, jossa hän vietti havaintojen mukaan aikaa muutamia minuutteja. Poliisi tavoitti miehen kävelemästä asematasolla.

Tähän mennessä on selvinnyt, että mies tunkeutui aidan läpi anastetulla henkilöautolla ja oli tapahtuma-aikaan huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Miehen hallusta ei löydetty vaarallisia esineitä. 

"Poliisi on omalta osaltaan tarkastanut lentokoneen, jossa epäilty kävi. Tarkastuksessa ei havaittu, että koneeseen olisi esimerkiksi viety mitään ylimääräistä. Myös epäillyn anastama auto on tarkastettu, eikä sieltäkään löytynyt mitään poikkeavaa", kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Matti Latvala.

Epäilty on pidätettynä. Tutkinta jatkuu kuulusteluilla. 

"Tarkoituksenamme on muun muassa selvittää, missä kaikkialla epäilty on liikkunut ja onko tunkeutumiseen ollut jokin erityinen syy", päättää Latvala.

Poliisi ei tässä vaiheessa kommentoi missä päin asematasoa tunkeutuminen tapahtui eikä myöskään lentokoneen kokoluokkaa.