Poliisi, Puolustusvoimat ja Rajavartiolaitos yhteisharjoitukseen pääkaupunkiseudulla

Raja_lento_H215_ilmassaPoliisi, Puolustusvoimat ja Rajavartiolaitos harjoittelevat kansainvälisten kokousten turvaamista eri puolilla Helsinkiä sekä Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Harjoitus järjestetään keskiviikkona ja torstaina 13.–14. helmikuuta

Viranomaisyhteistyöharjoitus järjestetään vuosittain. Tällä kertaa tarkoituksena on harjoitella vuoden 2019 suurten kansainvälisten kokousten turvaamista.

NH90_oviase_1_utinjaakarirykmenttiTurvatoimia Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla aiheuttavat muun muassa EU-puheenjohtajuuskauden tapaamiset.

Viimeksi mittavat turvatoimet näkyivät pääkaupunkiseudulla Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien kokouksessa heinäkuussa 2018.

Johtovastuu harjoituksessa on poliisilla. Yksiköt harjoittelevat muun muassa Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen helikoptereilla, jotka lentävät torstaina lentoaseman ja Itä-Helsingin alueella.

Meluhaittaa voi aiheutua torstaiaamulla ja -päivällä Tuusulanväylällä, Kehä I:llä ja Itä-Helsingissä.

kuningas_santahamina_6"Viranomaisyhteistyöharjoitus järjestetään joka vuosi. Harjoittelemassa ovat kunkin organisaation erikoisyksiköt, ja harjoittelua tehdään tänä vuonna nimenomaan tulevat kansainväliset kokousjärjestelyt silmällä pitäen", kertoo valtakunnallisen valmiusryhmä Karhun toiminnasta vastaava ylikomisario Jari Kaikko Helsingin poliisilaitokselta.

"Vaativia turvaamistilanteita on tärkeää harjoitella aika ajoin, jotta voidaan varmistaa viranomaisten yhteistyön toimivuus", jatkaa Kaikko.