Puolustusvoimien lippujuhlapäivän paraati tuo Ilma- ja Maavoimat Helsingin ylle

HN_pari_frisianflag_IlmavoimatPuolustusvoimien lippujuhlapäivän paraati järjestetään 4. kesäkuuta 2017 Suomen 100 -vuotisjuhlien kunniaksi Helsingissä. Paraatin yhteydessä on luvassa on laaja kalustonäyttely, jonka myötä Helsingin yllä nähdään pieni lentonäytös. Sen aikana esitellään Ilmavoimien ja Maavoimien ilma-aluksia Helsingin taivaalla.

Maanpuolustuskiltojen liiton netissä julkaiseman ohjelman perusteella Lippujuhlapäivän paraatinkatselmus tapahtuu Helsingin Senaatintorilla ja ohimarssi Mannerheimintiellä. Paraatin vastaanottavat tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg. Paraatijoukkoja komentaa maavoimien esikuntapäällikkö kenraalimajuri Petri Hulkko.

Mukana on joukkoja ja kalustoa kaikista puolustushaaroista, Maanpuolustuskorkeakoulusta ja Rajavartolaitoksesta. Paraatiin osallistuu lähes 1300 henkilöä ja 50 ajoneuvoa sekä ilma-alusta. Lippujuhlan kalustonäyttely on Kansalaistorilla.

Vuoden 2017 lippujuhlapäivän paraatin pääteema on "Maanpuolustus kuuluu kaikille”.

Päivä alkaa seppeleenlaskutilaisuudella ja lipunnostolla kello 8. Kalustoesittely alkaa Kansalaistorilla kello 10.00. Helsingin ylle on luvassa lyhyt parinkymmenen minuutin mittainen lentonäytös kello 10.50 alkaen. Siinä esittäytyy Ilmavoimien ja Maavoimien konekalustoa. Paraatikatselmus alkaa kello 12.00 ja ohimarssi tapahtuu kello 13.30.

Edellisen kerran lippujuhlapäivän paraati on järjestetty Helsingissä vuonna 2012, kun Suomi täytti 95 vuotta. Ensimmäisen kerran valtakunnallinen sotilasparaati järjestettiin vuonna 1952 ja paikkana oli tuolloinkin Helsinki.

Ensimmäisenä MPKL:n tiedotteesta kertoi FlightForum.fi-sivusto.