Qatar Airways avaa päivittäisen reitin Dohasta Pietariin

Qatar_A320_HEL_2Qatar Airways jatkaa laajentumissuunnitelmansa toteuttamista ja avaa jo toisen reitin Venäjälle. Päivittäiset lennot Dohasta Pietariin alkavan joulukuussa. Qatarilaisoperaattori aloitti ensimmäisen kerran lennot Venäjälle vuonna 2004. Nykyisin lentoja Dohasta Moskovaan on tarjolla kolmesti päivässä.

Qatar Airways aloittaa lennot Dohasta Pietariin 19. joulukuuta 2017. Reittiä operoidaan A320-kapearunkokoneella, jonka liikemiesluokassa on 12 lieflat istuinta ja turistiluokassa 120 paikkaa. Samalla konetyypillä avattiin myös reitti Dohasta Helsinki-Vantaalle, joka on jo vaihdettu laajarunkokoneeseen.

Yhtiö lentää ennestään Dohasta Pohjois-Eurooppaan päivittäin kohteinaan mm. Helsinki, Tukholma ja Kööpenhamina. Kaikkia reitteijä operoidaan nykyisin laajarunkoisilla Boeing 787 Dreamliner-koneilla. Helsingin reitille tuodaan lokakuussa lisäkapasiteettia Airbus A330-300 -koneella.

Qatar Airways on yksi maailman nopeimmin kasvavista lentoyhtiöistä ja se lentää yli 150 kohteeseen 200 lentokoneen laivastolla. Qatar Airways on oneworld-allianssiin kuuluva lentoyhtiö. Sen lisäksi se on myös osa IAG-lentoyhtiöliittymää, jonka kanssa oneworld-yhtiö Finnair tekee yhteistyötä. IAG:n lentoyhtiöitä ovat British Airways, Iberia, Vueling, Aer Lingus ja Qatar Airways.

Uusilla reittiavauksillä Qatar Airways pyritään siirtämään matkustajavirtoja muualta Qatarin Dohaan, josta operaattorilla on merkittävä määrä jatkoyhteyksiä Dohan lentokentän kautta kulki tammi-kesäkuussa yli 19 miljoonaa matkustajaa. Kasvua edellisvuoteen verrattuna on noin kahdeksan prosenttia. Vuonna 2018 Dohan kautta ennustetaan kulkevan jo 50 miljoonaa matkustajaa.

Lue myös: