Reuters: Yhdensuuntaiset lentoliput pois Venäjältä on pian myyty loppuun

VQ-BBA(päivittynyt 16.08) Yhdensuuntaiset lentoliput pois Venäjältä ovat loppumassa kovan kysynnän seurauksena. Kysyntäpiikki syntyi Venäjän presidentin ilmoittettua osittaisesta liikennekannallepanosta ja 300 000 reserviläisen kutsumisesta palvelukseen. Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters.

Reuteursin mukaan Google-haut osoittivat merkittävää piikkiä Aviasalesiin, joka on Venäjän suosituimpia lentolippujen myyntikanavia. Googlen trendeissä on ollut nousussa ohjeet pois Venäjältä pääsystä. 

Aviasalesin mukaan yhdensuuntaiset lennot Turkin Istanbuliin ja Armenian Jerevaniin on myyty loppuun. Venäläiset voivat lentää ilman viisumivaatimuksia näiden kohteiden lisäksi ilmeisesti myös Georgian Tbilisiin, mutta vaatisi yhden välilaskun. Lisäksi lennot Uzbekistanin Tashkentiin ja Azerbaidžanin Bakuun on myyty loppuun.

Lentolippuja olisi Reutersin mukaan tarjolla edelleen Dubaihin, mutta hinta olisi yli 5000 dollaria eli yli viisi kertaa keskikuukaisipalkkaa enemmän.

Venäläiset ovat hyödyntäneet myös Helsinki-Vantaan lentoasemaa viimeaikoina lomamatkoillaan Euroopassa. Suomeen pääsemiseksi tarvitaan kuitenkin viisumi.

Venäläisten lentoyhtiöiden raportoidaan lopettaneen lentolippujen myynnin 18-65 -vuotiaille venäläismiehille ellei heillä ole puolustusministeriön lupaa matkustaa. 

Reuters: Flights out of Russia sell out after Putin orders partial call-up

Päivitys kello 16.08: Lisätty tieto lipunmyynnin rajoituksesta.