Rovaniemen Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma esittelee ilmavoimia ja alan toimijoita 25.8.2022

K21_MH1Lapin lennosto ja ilmavoimat esittelevät toimintaansa Rovaniemen lentoasemalla torstaina 25. elokuuta 2022 Sotilasilmailusta ammatti -tapahtumassa. Myös muut alueen toimijat kuten Rajavartiolaitos, Finavia ja Redun lentotekninen koulutus ovat edustettuina laajan tarjonnan ilmailutapahtumassa. Tapahtuma toteutetaan ulkona Rovaniemen siviililentoaseman puolella.

Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma järjestetään Rovaniemen lentoasemalla 25. elokuuta kello 10-16. Tapahtumassa esitellään laajasti Ilmavoimien ja Lapin lennoston toimintaa sekä erikoiskursseja ja sotilasilmailua. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

I100_Ilmavoimat_noseOhjelmaa on luvassa säävarauksella niin maassa kuin taivaalla. Lentokalustosta mukana ovat Pilatus-, Vinka-, Hawk- ja Hornet -koneet. Taivaalla nähdään myös Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri.

Ohjelmassa on luvassa konetyyppien esitys- ja esittelelylentoja ja kruununa tietenkin Hornet-soolo sekä taitolentoryhmä Midnight Hawksin esitys. Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia ja kaikilla esityslennolla on säävaraus.

Mukana omaa toimintaansa ja kalustoaan esittelemässä ovat myös Finavia, Lapin koulutuskeskus Redun lentotekninen opintosuunta, Jääkäriprikaati, Lapin rajavartiolaitos, Lapin poliisi, Lapin pelastuslaitos, Maanpuolustuskoulutusyhdistys, Naisten valmiusliitto, Sotilaskotiyhdistys ja Lapin lennoston Kilta. 

Tapahtumassa on myytävänä Lapin lennoston Killan toimesta hernekeittoa ja makkaraa sekä Rovaniemen Sotilaskodin herkullisia munkkeja kahveineen ja virvokkeineen.


Tarjolla maksuton bussikuljetus - rajoitetusti pysäköintilaa

Rovaniemi_terminaaliAiemmista vuosista poiketen Rovaniemen Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma järjestetään Rovaniemen siviililentoasemalla. Alueella on hyvin rajoitetusti pysäköintitilaa, joten järjestäjä pyytää käyttämään maksuttomia bussikuljetuksia Rovaniemen keskustasta tapahtuma-alueelle ja takaisin.

Yleisön pysäköintialueen ja tapahtuma-alueen välillä liikennöi non-stop -periaatteella minibusseja, mutta kyseisen noin 1 kilometrin matkan voi taittaa myös kävellen.

Onnistuneen tapahtuman mahdollistamiseksi järjestäjä pyytää kaikkia noudattamaan annettuja ohjeita sekä noudattamaan liikennesääntöjä sekä erityistä varovaisuutta liikkuessa alueella ajoneuvolla tai jalan.

Paikalla tulee saapua vain terveenä sekä säilyttää turvaetäisyys niin esittelypisteillä kuin jonottaessa.

Tapahtuman liittyvien esityslentojen aikana on myös tarve suojata kuulo, joko omilla kuulosuojaimilla tai paikan päältä saatavilla ilmaisilla korvatulpilla.

Lentokenttäalueen roskaaminen on kielletty, sillä irtoesineet voivat aiheuttaa turvallisuusriskin ilma-aluksille.


Bussikuljetusten aikataulu:

  • Kauppakeskus Rinteenkulman bussipysäkiltä (Porokulma E) lentoasemalle: 9.30, 10.00 ja 10.30
  • Lentoasemalta Kauppakeskus Rinteenkulman bussipysäkille: 13.00, 14.00, 15.00 ja 16.00

 

Tapahtuman tämänhetkinen aikataulu 25.8.2022:

  • K21_HN_210:00 Ovet avautuvat
  • 10:00–16:00 maaesittelyä jatkuvana
  • 10:30 Toimintanäytös: Rajavartiolaitos, Vartiolentolaivue / Agusta Bell -meripelastushelikopterin vinssausnäytös
  • 11:00 Lentonäytös: Midnight Hawks, Hawk-, Pilatus-, Vinka-, Hornet-soolo
  • 13:30 Toimintanäytös: Rajavartiolaitos, Vartiolentolaivue / Agusta Bell -meripelastushelikopterin vinssausnäytös
  • 14:00 Toimintanäytös: Lapin rajavartiolaitoksen koirapartio
  • 14:30 Lentonäytös: Midnight Hawks, Hawk-, Pilatus-, Vinka-, Hornet-soolo
  • 16:00 Ovet sulkeutuvat

Toukokuussa 2022 Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma järjestettiin Tikkakoskella, jossa järjestävä taho oli Ilmasotakoulu. Sotilasilmailuun liittyviä tapahtumia on järjestetty edellämainittujen paikkojen lisäksi perinteisesti myös Utissa, Rissalassa ja Pirkkalassa.

 Lue myös: