Ruotsalainen Nexjet aloittaa keväällä lennot Kokkolasta Tukholmaan

Nextjet Saab 340. Kuva: NextjetRuotsalainen Nexjet aloittaa keväällä 2014 lennot Kokkolasta Tukholman Arlandaan. Yhtiö uskoo alueella olevien vientiyhtiöiden matkustuspotentiaaliin ja Pohjanmaa on jo osoittanut tukeaan reittiavaukselle.

Kokkola-Pietarsaaren kentän vaikutusalueella asuu noin 200 000 asukasta. Alueelta matkustetaan runsaasti Tukholmaan ja kysyntä on vahvaa. Tämänhetkinen tilanne on, että matkustajat joutuvat ajamaan Vaasan kentälle ja sieltä Tukholmaan. Nykyinen matkustusreitti koetaan hankalana ja aikaa vievänä sekä kalliina. Uuden reitin avaaminen mahdollistaa myös Tukholman Arlandasta lähtevien jatkolentojen hyödyntämisen.

Nexjet aloittaa lennot 9. helmikuuta 2014 Saab 340 -potkuriturbiinikoneella. Lentoja operoidaan kolmesti päivässä maanantaista perjantaihin myös lauantaisin ja sunnuntaisin lennetään. Lentoaika on puolitoistatuntia. Nexjet on seurannut alueen matkustuskysyntää siitä lähtien, kun SAS lopetti lennot Kokkolaan syksyllä 2013.

"Meille uusi reitti tuntuu luonnolliselta ja olemme tutkineet sitä siitä lähtien kun SAS ilmoitti lopettavansa reitin. Alueella on erittäin vahva elinkeinoelämä ja matkustustarve on merkittävä. Olen ehdottoman varma siitä, että onnistumme tässä. Alueen elinkeinoelämän päättäväisyys on ollut merkittävä", kertoo Nextjetin myynti- ja markkinointipäällikkö Henning Lindberg.

"Meidän konekaluston koko tulee palvelemaan erinomaisesti alueen matkustajia ja tässäkin on huomioitu aikaisempi matkustuskäyttäytyminen", jatkaa Lindberg.

EFKK_SF340_DSC_3103Pohjanmaanliiton Olav Jern painotti Suomen ilmailualan ja -teollisuuden näkymät -seminaarissa lentoliikenteen avulla syntyvää maailmanlaajuista saavutettavuutta. Yhteydet  maakunnista nähdään välttämättömänä edellytyksenä vientiyritysten kilpailukyvylle.

"Lentoliikenne on tärkeää ulkomaisten asiakkuuksien hoitamisen takia, se tuo uskottavuutta sekä säästää työaikaa", kertoi Jern.

Nexjet tarjoaa lennoillaan myös yhteyden Tukholmasta Kokkolan kautta Poriin. Lisäreitti lyhentää matka-aikaa Kokkolasta Poriin 50 minuuttiin eli reilusti nykyiseen neljän tunnin ajomatkaan verrattuna.

Lippuja lennoille myy Nexjet sekä paikalliset matkatoimistot.

Lue myös:
Artikkeli: Suomen saavutettavuus on elinehto