Saksan merivoimien Lockheed P-3C Orion -merivalvontakone saapuu Kuopion lentonäytökseen

P3Orion_kuva2_Kuva_Saksanmerivoimat_lowSaksan merivoimien Lockheed P-3C Orion merivalvonta- ja sukellusveneentorjuntakone osallistuu Suomen Ilmailuliiton päälentonäytökseen maanäyttelyyn elokuussa Kuopiossa. Merivoimat työ lentänäytökseen myös EC 135P2+ -helikopterin.

Saksan merivoimien P-3 Orion osallistuu Suomen päälentonäytökseen nyt ensimmäistä kertaa.  Merivoimien kahdeksan P-3C CUP+ Orion -koneen kotitukikohta on Hampurin länsipuolelta Pohjanmeren rannalla sijaitseva Nordholtz. Niitä operoi MFG-3, eli Marinefliegergeschwader 3 Graf Zeppelin.

 P-3 Orion on käytössä useassa maassa merivalvonta- ja sukellusveneentorjuntatehtävissä. Euroopassa konetyyppiä käyttävät Norja, Saksa, Kreikka, Espanja ja Portugal. Suurin käyttäjämaa yli sadalla koneella on USA:n merivoimat. Kaikkiaan Orioneita on rakennettu yli 700 konetta.

ec135_helikopteri_Kuva_Saksanmerivoimat_lowToinen Rissalaan Kuopion Lentoasemalle saapuva Saksan merivoimien konetyyppi on EC 135P2+ -helikopteri, joka lentää Kuopioon pitkän siirtolennon Saksasta.

Koneen toimintamatka on noin 600 kilometriä, joten helikopteri tekee useita välilaskuja matkalla Kuopioon. Konetyyppi on sama jota käytetään muun muassa lääkärihelikoptereina.

Saksan merivoimat käyttää EC 135P2+ helikoptereita koulutuskäytössä kouluttamaan helikopteriohjaajia merivoimien Sea King ja Lynx -helikoptereihin. Saksan merivoimien EC135P2+ helikopterit ovat myös varustettu vinssillä, ja niillä harjoitellaan meripelastustehtäviä. EC-135P2+ saapuu Kuopioon Nordholzin MFG-5l aivueesta.

Suomen Ilmailuliiton vuoden 2016 päälentonäytös järjestetään 18.-19. kesäkuuta Kuopion Rissalan lentokentällä. Ohjelmassa on kotimaisten esiintyjien ohella myös mm. Baltic Bees -taitolentoryhmä.

Lue myös: