Savonlinna ja Traficom neuvottelevat Helsingin lennoista NyxAirin kanssa

SVL_airport_1Lentoliikenne Savonlinnan ja Helsingin välillä pyritään käynnistämään väliaikaisratkaisulla. Savonlinnan kaupunki ja Liikenne- ja viestintävirasto Traficom neuvottelevat lennoista virolaisen NyxAir OÜ:n kanssa. Tavoitteena on saada lennot käyntiin jo maaliskuussa 2023.

Savonlinnan lentojen kilpailutuksen voittanut liettualainen Transaviabaltika irtisanoi sopimuksen yksipuolisesti ja lopetti lennot Suomessa 16. joulukuuta 2022. Tilanne johti myös muutosneuvotteluihin Savonlinnan lentoasemalla.

Savonlinna ja Traficom ovat hakeneet liikennöintiin väliaikaisratkaisua ennen varsinaista uutta ostoliikenteen kilpailutusta, joka on määrä tehdä vuoden 2025 loppuun saakka. Tavoitteena on turvata lennot ostoliikenteellä vuosille 2023-2025. Kaupunki on varannut hankintaan 1,2 miljoonaa euroa ja miljoona on luvassa tukena valtiolta.

Lentoliikennöinnin väliaikaisratkaisulle pyritään minimoida häiriöt lentoliikenteelle ja tarjolla on sopimus liikenteestä Savonlinnan ja Helsinki-Vantaan välillä 6.3.-6.10.2023.

Aiemman kilpailutuksen toiseksi paras tarjous reitistä tuli Budapest Aircraft Serviceltä, Unkarista ja kolmanneksi paras tarjous virolaiselta NyxAir OÜ:ltä. Budapest Aircraft Servicellä ei ollut ajankohdalle tarjolla kalustoa, joten neuvotteluja käydään NyxAir OÜ:n kanssa. Tavoitteena on saada aikaan sopimus helmikuun alkupuolen aikana.

Väliaikaisratkaisulla turvataan samalla Savonlinnan lentokentän toiminta tulevana kesänä ja mahdollistetaan Transavian tilauslentojen laskeutumiset Savonlinnaan kesäkuussa 2023. Transavia lentää kesäkuussa kolme tilauslentoa reitillä Rotterdam-Savonlinna-Rovaniemi.

 Mikäli väliaikaisratkaisua ei toteuteta Savonlinnan lentoasema suljetaan toistaiseksi odottamaan varsinaisen kilpailutuksen myötä käynnistettävän ostoliikennepalvelun alkamista. Lentoliikenne alkaisi silloin aikaisintaan 1.7.2023.

Lue myös: