Savonlinnan lentoaseman kiitotie remontoidaan touko-kesäkuussa 2022 - reittilennot kesätauolla

SVL_1Finavia investoi Savonlinnan lentoaseman kiitotien kunnostukseen lähes kolme miljoonaa euroa. Tavoitteena on pidentää kiitotien käyttöikää ja parantaa lentoaseman energiatehokkuutta. Kunnostus toteutetaan 2.5.−24.6.2022, jolloin Savonlinnan lennot ovat tauolla.

HEL-SVL_230215k"Olemme tehneet alueen toimijoiden kanssa hyvää yhteistyötä ja valinneet remontin ajankohdaksi alkukesän. Näin vaikutukset matkustajille jäävät mahdollisimman pieniksi. Lentoasema palvelee Savonlinnan oopperaliikennettä uudistettuna", kertoo Keski- ja Itä-Suomen aluejohtaja Mari Nurminen Finaviasta.

Savonlinnan 2420 metrin pituisen kiitotien 12/30 uudelleenpäällystyksen lisäksi Finavia uusii rullaustien päällysteen, laajentaa kiitotien turva-alueita, kunnostaa asematasoa ja uusii kiitotievalojärjestelmän. Kiitotie päällystettiin edellisen kerran vuonna 2005. Remontin myötä lentotoiminnan edellytykset jatkuvat.

Uusi kiitotievalojärjestelmä toimii led-valoilla, minkä ansiosta lentoaseman energiatehokkuus paranee ja päästöt vähenevät. Kiitotievalojärjestelmien uusiminen on osa Finavian ilmasto-ohjelmaa.

ES-PJA_180122"Savonlinnan lentoasema on hiilineutraali. Nyt voimme parantaa lentoaseman energiatehokkuutta ja vähentää päästöjä, kun uusimme kiitotievalojärjestelmämme led-valoihin", jatkaa Nurminen.

Kiitotie- ja asematasoremontin takia Savonlinnan lentoasema on suljettu 2.5.−24.6.2022, jolloin kentällä ei ole matkustajaliikennettä.

Savonlinnan lentoja operoi nykyisin JSC Aviation Company Transaviabaltika. Liettualaisyhtiö lentää reittiä 19-paikkaisella BAe Jetstream 32 -potkuriturbiinikoneella.

Lue myös: