Skärgårdshavets Helikoptertjänst (SHT) on jatkossa FinnHEMS Lentopalvelut Oy

Finnhemms_FH30_lennollaFinnHEMSin tytäryhtiö Skärgårdshavets Helikoptertjänstin (SHT) nimi muuttui 31. maaliskuuta 2021 ja yhtiön uusi nimi on  FinnHEMS Lentopalvelut Oy. Lääkärihelikopteriyhtiö FinnHEMS osti SHT:n yrityskaupassa lokakuussa 2020.

FinnHEMSin toimitusjohtaja Jari Huhtisen mukaan FinnHEMS ja sen lentotoiminta muodostavat jatkossa yhtenäisen kokonaisuuden, vaikka toiminta jatkuu kahtena erillisenä yhtiönä. FinnHEMSin lento-operaattoriyhtiötä ei siis fuusioida emoyhtiöön.

"SHT nimenä jää lääkärihelikopteritoiminnan historiaan, mutta toiminta jatkuu ennallaan ja kehittyy. Organisaatiossa rakennetaan valmiuksia siihen, että FinnHEMSin oma lentotoiminta laajenee kattamaan kaikki nykyiset ja lähivuosina avattavat uudet tukikohdat", sanoo Huhtinen.

FinnHEMS on käynnistänyt kilpailutuksen kahden uuden tukikohdan helikopterihankinnasta huhtikuussa 2021. Ensivaiheessa haetaan vuokrakalustoa ja myöhemmässä vaiheessa on tavoitteena vaihtaa kaikkien tukikohtien helikopterilaivasto kerralla. Omilla helikoptereilla FinnHEMS arvioi operoivansa vaiheittain vuodesta 2027 lähtien.

FinnHEMS Lentopalveluiden toimitusjohtajana jatkaa Kenneth Krogius. Vastuuorganisaatiota on vahvistettu emoyhtiöstä ja lentotoiminnan laadusta ja turvallisuudesta vastaa jatkossa FinnHEMSin laatu- ja turvallisuusjohtaja Tuomas Suominen, jonka lisäksi maatoimintojen johtajan tehtävät hoitaa Kimmo Pendolin. Lentotoimintaorganisaatiota on määrä vahvistaa vahvistetaan lisää vuoden 2021 aikana.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on hyväksynyt kyseiset muutokset.

Lue myös: