Skydive Finland hyppää Utissa rahaa hyväntekeväisyyteen - tavoitteena ylittää 1129 hyppyä

skydive_finland_uttiLaskuvarjokerho Skydive Finland Utissa järjestetää lauantaina 11. elokuuta hyppytapahtuma, jossa kerätään rahaa hyväntekeväisyyteen. Suuren hyppääjäjoukon tavoitteena on hypätä päivän aikana mahdollisimman monta kertaa ja siten kasvattaa hyväntekeväisyyspottia.

Ensimmäisen kerran Suomessa yli tuhat hyppyä päivässä saatiin kasaan vuonna 2004. Nämä 1031 hyppyä tehtiin Helsinki-Malmilla Suomen Laskuvarjokerhon kaksimoottorisesta De Havilland Canada DHC-6-300 Twin Otter- potkuriturbiinikoneesta.

Tämän kaltaisessa ennätystehtailussa koneet lastataan platalla, ne nousevat noin tuhanteen metriin ja pokan hyppääjät loikkkaavat vuoronperään taivaalle. Kone laskeutuu noutamaan uutta kuormaa. Maahan päästyään hyppääjät pakkaavat laskuvarjonsa mahdollisimman nopeasti. Ja sama uudelleen.

Nyt jokaisesta tapahtumapäivän aikana tehdystä hypystä lahjoitetaan euro hyväntekeväisyysjärjestö Hope Ry:n Kouvolan yksikölle. Hope Ry jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

 Hyväntekeväisyyshyppypäivän aikana  pyritään myös rikkomaan yhden päivän aikana huikeat 1129 hyppyä. Nykyinen ennätys on tehty vuonna 2013 ja siihen osallistui 95 hyppääjää. Tuolloin kaksi Cessna 208 Caravan -konetta nostivat hyppääjät ilmaan yhteensä 103 kertaa.

Ennätysyrityksen takia hypyt hypätään 1000 metristä ja hypyt suoritetaan jälleen kahdesta Cessna 208 Caravan -lentokoneesta, jolloin hyppyjen määrä saadaan maksimoitua.

 Skydive_OHDZF_1"On hienoa, että pystymme päivän aikana yhdistämään kaksi iloa antavaa asiaa; laskuvarjohyppäämisen ja hyväntekeväisyyden. Emme ole ennen järjestäneet vastaavanlaisia tempauksia ja toivomme, että saamme kerättyä hyvään tarkoitukseen mahdollisimman ison potin", kertoo tapahtuman järjestäjä Inka Savolainen.

 Tapahtuma järjestestetään 11. elokuuta kello 08-20 välisenä aikana. Mukaan ennätystunnelmiin pääsee samassa yhteydessä laskuvarjokerholla järjestettävillä avointen ovien tapahtumassa kello 12-18.Se järjestetään Utin lentokentällä osoitteessa Lentoportintie 85.

Päivän aikana Skydive Finlandin kerhotilan kahviossa on tarjolla mm. jäätelöä, kahvia ja virvokkeita. Tapahtumassa voi myös osallistua Hope ry:n toiminnan tukemiseen.

Lue myös: