Solar Impulse 2 nousi ilmaan New Yorkista - edessä Atlantin ylitys

SI2_NYC_dep_PiccardSolar Impulse 2 (Si2) -aurinkolentokone  nousi ilmaan New Yorkin John F. Kennedyn lentokentältä märäänpäänään Espanjan Sevilla. Edessä on neljä päivää ja neljä yötä Atlantilla ilman pisaraakaan polttoainetta. New Yorkiin SI2 saapui 11. kesäkuuta lennettyään Yhdysvaltain halki viiden välikaskun kautta.

Si2-konetta ohjaa Atlantin ylityksessä Bertrand Piccard. Kyseessä on maailmanympärimatkan toinen erittäin haastava etappi kesällä 2015 lennetyn kaikkiaan 117 tuntia ja 52 minuuttia kestäneen Tyynen meren ylityksen jatkoksi.

SI2_arr_NYC_boschbergSääolosuhteista riippuen lennon odotetaan kestävän neljä päivää ja neljä yötä. Espanjan Sevillaan on määrä laskeutua 23. kesäkuuta.

Solar Impulse 2 pyrkii lentämään maailman ympäri aurinkovoimalla ilman pisaraakaan polttoainetta. Maailmanympärimatka starttasi Abu Dhabista maaliskuussa 2015. Teknisten ongelmien takia matka keskeytyi Havaijille heinäkuussa 2015 ja jatkui vasta huhtikuussa 2016.

SI2_reitti_2016Siivenkärkiväliltään jumbojettiä suuremman ja henkilöauton painoisen SI2-koneen siivet on päällystetty 17 248 aurinkokennolla. Niiden paksuus on vain 135 micronia. Kone on varustettu neljällä 17,4 hevosvoimaisella moottorilla, joiden hyötysuhde on huimat 94 prosenttia.

Lentosarjan kulkua seurataan tarkasti Monacossa sijaitsevasta Mission Control Centeristä, jossa paikalla ovat tehtävän johtajan lisäksi sääennustajat, insinöörit, mallintajat, satelliittiyhteysryhmä, lennonjohto, PR-ryhmä ja SI TV-ryhmä.