Sora pöllyää Ilmavoimien harjoituksessa Immolassa

IMG_8552Ilmavoimien Satakunnan lennoston Tukilentolaivue harjoittelee elokuussa toimintaa päällystämättömiltä kiitoteiltä Immolan lentokentällä. SORA 2015 -lentotoimintaharjoitukseen osallistuu Ilmavoimien yhteys- ja kuljetuskoneita. Immola on sotahistoriallisestikin merkittävä lentopaikka.

SORA 2015 -lentotoimintaharjoitus järjestetään Pirkkalan tukikohdassa ja Immolan pienlwntokentällä 17.–21. elokuuta.

Ilmavoimat_PIHarjoituksessa koulutetaan ja kertautetaan Pilatus Pilatus PC-12 NG -yhteyskoneiden ja CASA C-295M -kuljetuskoneiden ohjaajat  toimimaan pienkentillä ja päällystämättömillä lentopaikoilla. Samalla keskitytään myös suorittamaan lyhyen kiitotien lentoonlähtöjä ja laskuja.

Lentoiminta Imatran läheisyydessä sijaitsevalta Immolan kentällä tapahtuu kello 06.00–22.00 välisenä aikana.

Immolan kentällä (EFIM) on kaksi kiitotietä, joista 01/19 on asfalttipintainen noin kilometrin pitkä ja 23 metriä leveä. Poikkikiitotie 09/27 on sorapintainen 1300 metriä ja 15 metriä leveä. Kentällä on sodan ajoilta periytyvää lentokonehalli, jonka toinen pää on tuhoutunut pommituksessa.

Immola tunnetaan sotahistoriasta saksalaisen Tali-Ihantalan suurtaisteluun 1944 osallistuneen Osasto Kuhlmeyn tukeutumiskenttänä. Marsalkka Mannerheimin syntymäpäiville 1942 Focke-Wulf Fw 200 Condor -koneella lentänyt Adolf Hitler vieraili ainoan kerran Suomessa juuri Immolassa.

Kentällä toimii normaalisti laskuvarjohyppytoimintaa harrastava Skydive Karjala Ry.